eur:
395.34
usd:
366.36
bux:
65453.91
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A Fővárosi Állat- és Növénykert nyolc és fél éves hím gorilláját, Bongót altatásban vizsgálják, mielőtt elszállítják új lakhelyére, a lengyelországi Opole állatkertjébe 2018. június 11-én. Az immár felnőtt gorilla apjával is szembekerülve dominanciára törekedett a többnyire családtagjaiból álló csapatban. A beltenyészet elkerülése miatt kellett másik állatkertbe vinni a főemlőst.
Nyitókép: Kovács Attila

Elaltatták az állatkert gorilláját - fotók

Bongo túl domináns volt a csapatban, ezért kellett eltávolítani.

Bongónak, a Fővárosi Állat- és Növénykert nyolc és fél éves hím gorillájának semmi baja, egyszerűen új helyre kell költöztetni, és az utazást megelőző orvosi vizsgálatot kellett altatásban elvégezni. Bongót a lengyelországi Opole állatkertjébe viszik.

Az immár felnőtt gorilla apjával is szembekerülve dominanciára törekedett a többnyire családtagjaiból álló budapesti csapatban. A beltenyészet elkerülése miatt kellett másik állatkertbe vinni a főemlőst.

Budapest, 2018. június 11.
A Fővárosi Állat- és Növénykert nyolc és fél éves hím gorilláját, Bongót altatásban viszik a konténerbe, amelyben új lakhelyére, a lengyelországi Opole állatkertjébe viszik 2018. június 11-én. Az immár felnőtt gorilla apjával is szembekerülve dominanciára törekedett a többnyire családtagjaiból álló csapatban. A beltenyészet elkerülése miatt kellett másik állatkertbe vinni a főemlőst.
MTI Fotó: Kovács Attila
Bongót altatásban viszik a konténerbe, amelyben új lakhelyére, a lengyelországi Opole állatkertjébe szállítják
MTI Fotó: Kovács Attila

Bongo 2010 januárjában született, tehát még csak 8 éves, a gorillák pedig 11-13 éves korukra érik el a felnőtt méretet, ő azonban máris rendkívül határozottan viselkedett a csapatban.

Bongo ebben a konténerben teszi meg az utat Lengyelországig.
MTI Fotó: Kovács Attila
Bongo ebben a konténerben teszi meg az utat Lengyelországig
MTI Fotó: Kovács Attila

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×