INFORÁDIÓ 
2021. január 23. szombat
Rajmund, Zelma

budapest

parkolás

trükk

büntetés

A Ferencvárosi Parkolási Kft. munkatársa egy parkolóóra ellenőrző szalagját veszi ki a főváros IX. kerületében 2013. augusztus 21-én.

Egy új trükkel szinte ingyen lehet parkolni Budapesten

Infostart

Egy apró, bár figyelmet és utánajárást igénylő megoldással néhány forintból kijátszható a budapesti parkolási rendszer.

Új parkolási trükköt mutatott be a Vezess.hu Sipos László, a Magyar Parkolási Szövetség felügyelőbizottsági elnöke segítségével. A megoldás egyszerű: a parkolás megkezdésekor nem kell parkolójegyet venni, meg kell várni, amíg a parkolóőr kirakja a büntetést tartalmazó Mikulás-csomagot a szélvédőre. Ekkor gyorsan, öt percen belül el kell indítani a mobilparkolást, megváltva ezzel a parkolási jogosultságot, aztán 15 perc után le lehet állítani.

A pótdíj kiszabásának időpontjától számított 5 percen belül váltott parkolási jogosultság (jegy, vagy mobilfizetés) bemutatása után a pótdíjat törölni kell. Aztán hiába fizetés nélkül parkolunk a nap további részében, mivel ott van a pótdíjfizetési felszólítás, aznap már nem lehet megbírságolni ugyanott ugyanazt a járművet.

Korábban havonta egyszer lehetett az ügyfélszolgálati irodán bemutatni a parkolási jogosultságot (hogy öt percen belül jegyet váltottunk), de a Kúria eltörölte ezt a korlátot, akár minden nap el lehet ezt játszani. Ez azt jelenti, hogy egy negyedórás jogosultság kifizetésével egész napos lehet a parkolás.

Nyitókép: Illyés Tibor
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018