eur:
393.42
usd:
367.65
bux:
66328.13
2024. április 24. szerda György

A DK vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Lázár János ellen

A Demokratikus Koalíció vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez a fideszes Lázár János ellen - közölte a párt frakciószóvivője.

Gréczy Zsolt arra hivatkozott, hogy a volt Miniszterelnökséget vezető miniszter a vagyonnyilatkozata szerint 8,1 százalékos tulajdonrészhez jutott abban a cégben, amelyik a Hódmezővásárhelyhez tartozó Batidán épített vadászkastélyt, valamint tíz százalékos tulajdonosává vált a Divatcsarnok Projekt Zrt.-nek.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: "az ördög a részletekben lakozik", mert az nem derült ki a vagyonnyilatkozatból, hogy Lázár János mennyiért vette a tulajdonrészeit a két cégben.

A DK szerint most az "elmúlt években felhalmozott Lázár-vagyon tisztára mosása" zajlik, ezért elvárják, hogy a parlament mentelmi bizottsága részletesen vizsgálja ki a volt miniszter gazdagodását - mondta Gréczy Zsolt.

A frakciószóvivőt megkérdezték a Magyar Szocialista Párt közelgő tisztújításáról, amire azt felelte, hogy az MSZP tisztújítása az MSZP belügye, amibe a DK nem avatkozik bele. Megjegyezte ugyanakkor, hogy az ellenzéki oldalon szükség lenne azoknak az összefogására, akik valóban kormányváltást szeretnének. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke "már korábban jelezte, hogy egy egységes demokrata párt ebben iránymutató lehetne" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Horgonyoztatják a forintot

Horgonyoztatják a forintot

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat, délelőtt is enyhe gyengülés látszott csak az árfolyamokban, ami délután is megmaradt. Nagyon szűk sávban oldalazik a magyar deviza. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×