eur:
369.22
usd:
344.69
bux:
48117.93
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert

Felújítás miatt lezárják a révkomáromi Duna-hidat

A határátkelő után az Erzsébet-szigetre terelik a forgalmat, azonban ezt az utat a buszok, kamionok, teherautók nem használhatják. Azt javasolják, aki teheti, válasszon másik határátkelőt a felújítás idejére.

Az előzetes tervek szerint június elején javítási munkák miatt 8 hétre lezárják a járműforgalom előtt a felnyitható kis Duna-hidat - írja az Új Szó. A 145 ezer eurós beruházás megrendelője a Szlovák Útkezelő Vállalat (SSC), a kivitelező a Strabag.

Az 50 évvel ezelőtt átadott hídon utoljára 2009-ben végeztek komolyabb felújítást, akkor az alsó tartószerkezetet javították, ezúttal az útburkolat újul meg teljesen, amelyet speciális acélszerkezettel erősítenek meg.

A lezárás ideje alatt a forgalmat az Erzsébet-szigetre terelik, de ezt a terelőutat – néhány kivételtől eltekintve – mint például a két Komárom közötti buszjáratok, a magyarországi gyárakba ingázó dolgozókat szállító buszok és a helyi szolgáltató Arriva járatai – csak a személyautók vehetik igénybe. A teherautók, a kamionok és a buszok Medve felé kerülhetnek.

A híd lezárása, tekintettel a nyári megnövekedett turistaforgalomra, bizonyára nem kis bosszúságot okoz majd az autósoknak és a környéken élőknek. Az Erzsébet-szigetet átszelő Platánfa sor egyébként is keskeny, hepehupás, forgalomlassító bordákkal tűzdelt.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Jelentősen emelkedtek a tőzsdék múlt héten, miután az amerikai törvényhozók elfogadták az amerikai adósságplafonról szóló törvényjavaslatot. Az ázsiai piacok nagyrészt emelkedtek hétfőn, miután Joe Biden hétvégén aláírta az amerikai adósságplafonról szóló törvényt. Ezzel szemben európai tőzsdék a múlt pénteki rali után iránykereséssel kezdték ezt a hetet, és az USA-ban is csak minimális elmozdulások látszanak. Mindeközben az olajárakra is érdemes figyelni, amelyek felpattantak azt követően, hogy Szaúd-Arábia további napi egymillió hordóval csökkenti a kitermelést, és további termeléscsökkentést ígért.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×