INFORÁDIÓ 
2020. július 9. csütörtök
Lukrécia

duna-híd

révkomárom

felújítás

határátkelő

Felújítás miatt lezárják a révkomáromi Duna-hidat

Infostart

A határátkelő után az Erzsébet-szigetre terelik a forgalmat, azonban ezt az utat a buszok, kamionok, teherautók nem használhatják. Azt javasolják, aki teheti, válasszon másik határátkelőt a felújítás idejére.

Az előzetes tervek szerint június elején javítási munkák miatt 8 hétre lezárják a járműforgalom előtt a felnyitható kis Duna-hidat - írja az Új Szó. A 145 ezer eurós beruházás megrendelője a Szlovák Útkezelő Vállalat (SSC), a kivitelező a Strabag.

Az 50 évvel ezelőtt átadott hídon utoljára 2009-ben végeztek komolyabb felújítást, akkor az alsó tartószerkezetet javították, ezúttal az útburkolat újul meg teljesen, amelyet speciális acélszerkezettel erősítenek meg.

A lezárás ideje alatt a forgalmat az Erzsébet-szigetre terelik, de ezt a terelőutat – néhány kivételtől eltekintve – mint például a két Komárom közötti buszjáratok, a magyarországi gyárakba ingázó dolgozókat szállító buszok és a helyi szolgáltató Arriva járatai – csak a személyautók vehetik igénybe. A teherautók, a kamionok és a buszok Medve felé kerülhetnek.

A híd lezárása, tekintettel a nyári megnövekedett turistaforgalomra, bizonyára nem kis bosszúságot okoz majd az autósoknak és a környéken élőknek. Az Erzsébet-szigetet átszelő Platánfa sor egyébként is keskeny, hepehupás, forgalomlassító bordákkal tűzdelt.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018