eur:
393.19
usd:
367.31
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Gulyás Gergely, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a Fidesz-KDNP közös, kétnapos frakcióülésének második napján a visegrádi Silvanus Hotelben 2018. február 15-én.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Gulyás Gergely: rendkívüli ülésszakkal nyaral az Országgyűlés

Július végén, rendkívüli ülésen dönthet a jövő évi költségvetésről az Országgyűlés - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Miniszterelnökség élére jelölt politikus.

Gulyás Gergely az InfoRádióban elmondta, azt tervezik, hogy június 13-ig benyújtják a költségvetést az Országgyűlésnek, és július második felében dönthet róla.

"Azzal kell számolni, hogy az Országgyűlés rendkívüli ülésszakot fog tartani, ami július végéig tarthat"

- mondta Gulyás Gergely. A Fidesz alelnöke szerint bevált az elmúlt évek gyakorlata a költségvetés korai elfogadásáról. Ha bárki más kerülne kormányra, megőrizné azt a lebonyolítási metódust, hogy júniusban fogadják el a költségvetést, és nem decemberben, mivel így tervezhető a következő év. Így minden minisztérium, minden miniszter pontosan tudja június-júliusban, hogy januártól milyen keretek között tudja a minisztériumot működtetni,

az egyes területekre milyen források jutnak a következő évben.

"Konzervatív, kiegyensúlyozott állami gazdálkodás van Magyarországon" - mondta Gulyás Gergely. Hozzátette azt is, hogy amikor polgári jobbközép kormány volt Magyarországon, akkor mindig kiegyensúlyozott, takarékos, az állami bevételeket és kiadásokat egyensúlyba hozó költségvetés volt. Amikor nem ilyen kormány volt, akkor általában nem.

Az egy számjegyű szja a távlati célkitűzés, de a következő évben még biztos nem lehetséges.

"A kiegyensúlyozott költségvetési gazdálkodás követelményéből kiindulva azt tudjuk majd megmondani, hogy nagyjából mi az a mozgástér, amely a kormány rendelkezésére áll. Hogy ezt a mozgásteret mivel, hogyan töltjük ki, azt a költségvetési előterjesztés előtt kell eldönteni" - mondta Gulyás Gergely.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×