INFORÁDIÓ 
2019. február 20. szerda
Aladár, Álmos

gulyás gergely

költségvetés

országgyűlés

Visegrád, 2018. február 15. Gulyás Gergely, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a Fidesz-KDNP közös, kétnapos frakcióülésének második napján a visegrádi Silvanus Hotelben 2018. február 15-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Gulyás Gergely: rendkívüli ülésszakkal nyaral az Országgyűlés

Július végén, rendkívüli ülésen dönthet a jövő évi költségvetésről az Országgyűlés - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Miniszterelnökség élére jelölt politikus.

Gulyás Gergely az InfoRádióban elmondta, azt tervezik, hogy június 13-ig benyújtják a költségvetést az Országgyűlésnek, és július második felében dönthet róla.

"Azzal kell számolni, hogy az Országgyűlés rendkívüli ülésszakot fog tartani, ami július végéig tarthat"

- mondta Gulyás Gergely. A Fidesz alelnöke szerint bevált az elmúlt évek gyakorlata a költségvetés korai elfogadásáról. Ha bárki más kerülne kormányra, megőrizné azt a lebonyolítási metódust, hogy júniusban fogadják el a költségvetést, és nem decemberben, mivel így tervezhető a következő év. Így minden minisztérium, minden miniszter pontosan tudja június-júliusban, hogy januártól milyen keretek között tudja a minisztériumot működtetni,

az egyes területekre milyen források jutnak a következő évben.

"Konzervatív, kiegyensúlyozott állami gazdálkodás van Magyarországon" - mondta Gulyás Gergely. Hozzátette azt is, hogy amikor polgári jobbközép kormány volt Magyarországon, akkor mindig kiegyensúlyozott, takarékos, az állami bevételeket és kiadásokat egyensúlyba hozó költségvetés volt. Amikor nem ilyen kormány volt, akkor általában nem.

Az egy számjegyű szja a távlati célkitűzés, de a következő évben még biztos nem lehetséges.

"A kiegyensúlyozott költségvetési gazdálkodás követelményéből kiindulva azt tudjuk majd megmondani, hogy nagyjából mi az a mozgástér, amely a kormány rendelkezésére áll. Hogy ezt a mozgásteret mivel, hogyan töltjük ki, azt a költségvetési előterjesztés előtt kell eldönteni" - mondta Gulyás Gergely.

Nyitókép: Máthé Zoltán

Kapcsolódó hang

 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    Portfolio
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018