eur:
393.45
usd:
368
bux:
66304.45
2024. április 24. szerda György

Ezer fölé emelkedett a családi csődvédelmi eljárások száma - lapszemle

A Magyar Idők arról készített összeállítást, hogy ezer fölé emelkedett a családi csődvédelmi eljárások száma. Még mindig tízezrével vándorolnak el a fiatalok Magyarországról – írja a Portfolio.

Vészesen elavult a magyarországi liftpark – írja a Népszava. A lap kiemeli, hogy egyre több a korszerűtlen – főképp társasházi – felvonó, ezért a lakóközösségeknek a vissza nem térítendő energiahatékonysági támogatáshoz hasonló állami segítségre lenne szükségük. A Magyar Felvonó Szövetség szerint Magyarországon mintegy 40 ezer lift üzemel, ami a nyugati vagy akár görög példák töredéke. Évente körülbelül ezer újat adnak át, miközben volt olyan időszak, amikor a mennyiség a háromezret is közelítette.

A Világgazdaság arról közölk cikket, hogy jól jött a MÁV-nak a menetjegyek 2017 végén bejelentett rezsicsökkentése. A társaság jelezte, hogy a jegykiadó automatákon 2018 első három hónapjában mintegy 1,5 millió vásárlást bonyolítottak le, ez 22 százalékkal haladja meg a 2017-es év hasonló adatait, az online értékesítés még látványosabban nőtt: januártól márciusig 740 ezernél is több ilyen vásárlást regisztráltak, ez 76 százalékos növekedés.

Még mindig tízezrével vándorolnak el a fiatalok Magyarországról – írja a Portfolio. A portál kiemeli, Az Eurostat 2017-es adataira hivatkozva kiemeli, hogy tavaly már több mint 610 ezer magyar állampolgár élhetett az Európai Unióban, ez a szám mintegy 25 ezerrel magasabb, mint 2016-ban. A számok azt mutatják, hogy lassult a nettó kivándorlás, de nincs szó a folyamat megfordulásáról. Ráadásul a korábbi évekhez hasonlóan továbbra is a fiatal, munkaképes korú népesség megy el Nyugat-Európába dolgozni.

A Magyar Idők arról készített összeállítást, hogy ezer fölé emelkedett a családi csődvédelmi eljárások száma. A 2015 vége óta élő szabályrendszer az érintett ezer adós mellett ötszáz adóstárs, háromszáz más kötelezett és nyolcszáz családtag oltalmáról gondoskodik. Május 3-ig összesen 1225 adósságrendezési eljárást kezdeményeztek az érintettek, az eljárások közül 1046 jelenleg is zajlik.

A Világgazdaságban arról is lehet olvasni, hogy gabona- és iparinövény-, valamint baromfitermelésben jóval az ágazati átlag felett járul hozzá Magyarország az uniós agrárteljesítményhez. A KSH adatai szerint Magyarország az EU mezőgazdasági kibocsátásának 1,9 százalékát állította elő, ezzel részesedése kissé csökkent 2016-hoz viszonyítva. Ezen belül a növényi termékeknek 1,6 százalékát adták a magyar gazdálkodók.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×