eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Kerékpárosok haladnak a Nyíregyházát Tokajjal összekötő kerékpárút eddig hiányzó, 21,5 kilométer hosszú szakaszának egyikén Nyíregyházán az átadás napján, 2017. augusztus 31-én.
Nyitókép: Balázs Attila

Reggelivel népszerűsítik a kerékpározást

A Magyar Kerékpárosklub, a Budapesti Közlekedési Központ és MÁV is reggelivel és frissítővel várja a kerékpárosokat kedden reggel. A Bringás reggeli nevű akciót már tíz éve szervezi meg a kerékpárosklub.

Kedden reggel országszerte több mint 40 helyen várja a Magyar Kerékpárosklub bringás reggelive, vagyis péksüteménnyel, kávéval és teával azokat, akik biciklivel mennek a munkahelyükre vagy iskolába.

Az akció célja, hogy kedvet csináljanak az egyszerű, gyors és olcsó közlekedési eszköz használatához – mondta a civil szervezet szóvivője. Halász Áron szerint az akció sokakat ösztönöz arra, hogy kerékpárra üljenek. A kezdeményezést az egész országban megtartják.

Halász Áron közölte:

a lakosság több mint 20 százaléka kerékpározik rendszeresen.

Az áprilisi adatok szerint Budapesten nőtt az előző évhez képest a biciklivel közlekedők száma.

A Bringás reggelihez több közeledési társaság is csatlakozik. A Budapesti Közlekedési Központ az Erzsébet téri MOL Bubi gyűjtőállomás mellett Péksüteménnyel és gyümölccsel várja a biciklivel közlekedőket. A BKK hangsúlyozta, hogy a közeljövőben fejlesztik a fővárosi kerékpáros úthálózatot és bővítik a MOL Bubi közbringarendszert is.

A MÁV is reggelivel és frissítővel várja a kerékpárosokat a budapesti MÁV-székházzal szemben, a Könyves Kálmán körúti kerékpárúton. A társaság kiemelte, hogy a kerékpáros túrajeggyel az ország bármely területéről egységesen 420 forintért szállítható bicikli a Balatonhoz, a Fertő tóhoz és a Tisza-tóhoz. A legtöbb kerékpáros Győr és Mosonmagyaróvár között, Budapest és a Velencei-tó menti állomások, illetve Siófok között utazik, de a Dunakanyar felé Szob, Váci és Dunakeszi népszerű úti cél.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×