eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Lezsák Sándor, a Nemzeti Fórum Egyesület elnöke (b) és Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke a szervezet tisztújító országos gyűlésén az Országgyűlés Irodaházában 2018. május 5-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

Lezsák Sándor marad a Nemzeti Fórum elnöke

Ismét Lezsák Sándort választották meg a Nemzeti Fórum Egyesület elnökének a szervezet tisztújító országos gyűlésén.

Az egyesület alelnökének Ékes Józsefet, Horváth Zsoltot, Kelemen Andrást, Nagy Dórát, V. Németh Zsoltot és Virág Róbertet választották meg.

Lezsák Sándor köszöntőjében kiemelte: "sikeres kampány után vagyunk", ennek részese a Nemzeti Fórum is, hiszen az országban több helyen jelenlétükkel segítettek, hogy "történelmi győzelmet arasson a Fidesz-KDNP pártszövetség, amelynek része a Nemzeti Fórum".

Az elnöki tisztségért egyedüli jelöltként induló Lezsák Sándor a Nemzeti Fórum legfontosabb feladatának a 2019-es év két választását, az európai parlamenti és az önkormányzati választást jelölte meg.

Emlékeztetett: annak idején akkor hozták létre a szervezetet, amikor többeket kizártak az MDF-ből, és a "politikai egyesület" azóta is "csöndesen, a háttérben dolgozik".

Munkájuk "nemzetpolitikai szolgálat", és bőven van dolguk

- tette hozzá.

Lezsák Sándor hangsúlyozta: a Nemzeti Fórum a következő években is szolgálni igyekszik a Fidesz-KDNP választási sikereit, az európai parlamenti, valamint az önkormányzati választáson. Minden erőt mozgósítani kell a sikeres választás érdekében - jelentette ki.

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára arról beszélt, hogy

a választási eredmény figyelmeztető jel azoknak, akik nem értik meg a világ változását, felgyorsulását.

Most nincs idő a hosszú beszélgetésekre, mert ugyan szükség van ezekre is, de van, amikor gyorsan kell meghozni a döntéseket - vélekedett. Úgy látja, "a sokszor lenézett vidéki emberek" megértették ezt annak érdekében, hogy "a nemzetünk meg tudjon maradni".

Az államtitkár közölte: a fővárosban sosem értették meg a vidék nehézségeit, életét, nem értették azt sem, mi történt most, 2018-ban.

Soltész Mikós megköszönte a Nemzeti Fórum munkáját, amellyel szerte a világon "nemzettársainkat" segíti, szolgálja az országot, az embereket. "Hatalmas a felelősségünk", hogy megértessük: csak +okoskodásból+ nem lehet az embereket szolgálni és politikát csinálni" - fogalmazott.

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke elmondta: Hódmezővásárhely után mindenki előtt világos, hogy az önkormányzati választás még keményebb lesz, és már most elkezdődik a kampány. Úgy vélte, a kétharmados többség azt jelenti, hogy szerénynek kell lenni, ugyanakkor "nem lehet bedőlni" az ellenzéknek, amely minden eszközt be fog vetni, hogy átvegye a hatalmat az önkormányzatokban. Összefogásra és együttműködésre van szükség, a munkában pedig a legfontosabb a hűség, a bizalom és a kitartás - mutatott rá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×