eur:
393.82
usd:
365.06
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Már nem hoz új döntéseket a távozó kormány - a nap hírei

Már nem hoz új döntéseket a távozó kormány közölte a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter. Története eddigi legjobb eredményét érte el tavaly az OTP. Elhunyt Babos Gyula dzsesszzenész.

Már nem hoz új döntéseket a leköszönő kormány, a tárcák előkészítik az átadás-átvételt, az elvégzett munkáról a miniszterek számot adnak a nyilvánosság előtt is - közölte a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter. Rogán Antal az Origónak adott interjúban azt mondta: Orbán Viktor kormányfő és a Fidesz-KDNP politikai közössége mindenkinek a munkájára számít, de nem ugyanolyan feladatkörben és nem ugyanazon a poszton. Közölte, hogy május elejére sokkal többet lehet majd tudni a várható kormányzati szerkezetről.

Jövő hét eleji ülésén írja ki a Jobbik elnöksége a párt tisztújító kongresszusát. Mirkóczki Ádám szóvivő cáfolta, hogy az elnökségben bárki elnöki jogkört kapott volna, hangsúlyozta: Vona Gábor ügyvezető elnökként dolgozik. A szóvivő sajtóhírekre reagálva megismételte: nincs szó pártszakadásról a Jobbikban.

Története eddigi legjobb eredményét érte el tavaly az OTP, csaknem 40 százalékkal, 284 milliárd forintra nőtt az eredmény. A közgyűlés döntése alapján a bank részvényenként 219 forint osztalékot fizet. Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója közölte: 2017-ben a nyereség meghaladta a válság előtti szintet és sikerült túlteljesíteni a saját és az elemzői várakozásokat is. Az elnök-vezérigazgató a régióban növekedést vár, és tovább szeretne terjeszkedni Oroszországban.

A szakképzésnek a valós gazdasági igényeket kell kiszolgálnia - hangsúlyozta az illetékes helyettes államtitkár. Pölöskei Gáborné Debrecenben, a digitális szakképzési konferencián a szükséges intézkedések között említette a minőségi technikusképzés bevezetését, a kötelező vállalati helyszíni továbbképzéseket, a tanulók bevonását a termelési folyamatokba.

A autóforgalom csökkentését tartja a Városliget átépítése egyik legfontosabb elemének a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa. Persányi Miklós az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: jelenleg naponta 50 ezer autó halad keresztül a Városligeten, és a tervek szerint alternatív fejlesztésekkel és útvonalakkal váltják majd ki a mostani felszíni forgalmat.

Az amerikai NATO-nagykövet szerint Magyarországnak nem lenne szabad az Ukrajnával kapcsolatos problémáit a katonai szövetség szintjére emelnie. Kay Bailey Hutchinson egy kijevi biztonságpolitikai fórumon azt mondta: mivel a NATO-ban konszenzussal születnek a döntések, a Magyarország és Ukrajna közötti konfliktus jelentősen nehezíti az atlanti szervezet és Kijev közötti magas szintű hivatalos találkozók megrendezését.

Újabb fél évvel meghosszabbítja Németország az ellenőrzést Ausztriával közös határszakaszán. A szövetségi kormány a biztonság-, és migrációpolitikai okok miatt döntött így. Az ellenőrzés a nemzetközi menekültválság miatt 2015 szeptemberében állt vissza ideiglenesen Bajorország és Ausztria határán.

Romániában kiadta az igazságszolgáltatásnak Ion Iliescu volt elnököt az 1989-es forradalom ügyében az államfő. Klaus Iohannis emellett azt is jóváhagyta, hogy Petre Roman volt miniszterelnök, valamint az akkori kormányfő-helyettes ellen is bűnvádi eljárást indíthasson az ügyészség. Az ügyészség szerint az 1989 után hatalomra került új politikai és katonai vezetés sok ember halálát eredményező fegyveres akciókat szervezett.

Meggondolta magát az amerikai elnök: mégis csatlakozna a Csendes-óceáni országok szabadkereskedelmi egyezményéhez, ha sikerül a korábbinál jobb feltételeket kiharcolni. Donald Trump tavaly januárban írta alá azt a rendeletet, amelynek alapján az Egyesült Államok kilépett a szabadkereskedelmi egyezményből.

Elhunyt Babos Gyula dzsesszzenész. A Liszt Ferenc-díjas gitáros, zeneszerző, művésztanárt 68 éves korában, csütörtökön érte a halál. Babos Gyula 1966-ban megnyerte a Magyar Rádió dzsesszversenyét. Több mint fél évszázados pályafutása alatt számtalan magyar és külföldi kiválósággal zenélt együtt. 1977 óta volt a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és a Zeneakadémia Jazz Tanszékének tanára, és a Kőbányai Zenei Stúdió könnyűzenei szakközépiskola egyik alapítója volt. Babos Gyula munkásságát a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével és Liszt Ferenc-díjjal is elismerték.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×