eur:
392.96
usd:
365.88
bux:
66584.68
2024. április 26. péntek Ervin

Emberi maradványokat találtak egy budapesti törmeléklerakóban

Többféle emberi csontot is tartalmazó építési törmeléket hordanak a XV. kerületben lévő véderdő besorolású területre. Az önkormányzat tehetetlen az illegális hulladéklerakás ellen.

Emberi fartő, kéz és lábcsontok kerültek a felszínre azokon a törmelékhegyeken, amelyeket az elmúlt hetekben intenzív tempóban hordtak a XV. kerületi Irinyi János laktanya mellé - írja a Népszava. A területen néhány hete még fák, bokrok sorakoztak. A törmelék egy XIII. kerületi társasházépítésről származik.

VictornéKovács Judit lakásügyekért felelős kerületi alpolgármester követte a teherautókat, fényképekkel dokumentálta útvonalukat. A polgármesteri hivatal ellenőrzése során a hulladékszállítók képviselője azt ígérte, csak ideiglenesen tárolják ott a sittet, március 26-ig elszállítják onnan. Ennek azonban semmi jele, továbbra is csak érkezik a törmelék, amit fokozatosan az erdős részre tolnak az M3 kivezető kerítése felé. Az alpolgármester a magánterületen történő lerakást tehetetlenül szemlélő közterület-felügyeletnek több emberi csontmaradványt is átadott. A rendőrség szintén nem tud intézkedni, nincs rá jogalapja – mondta az alpolgármester.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×