eur:
394.95
usd:
363.36
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József

Rengeteg a baleset hétfő reggel is - megszólalt a rendőrség

Hétfő reggel Magyarország nagy részén újra esik a hó. Sok a baleset az utakon, a rendőrök pedig nyilvánosságra hozták a "titkos receptet", amivel a legtöbb baleset elkerülhető lenne.

A Katasztrófavédelem és a rendőrség honlapján egymást érik a közúti balesetekről szóló hírek hétfő reggel.

Baleset történt Dunaújváros, Simontornya, Páty, Mátészalka és Tömörkény közelében, de több más helyen is.

A rendőrség folyamatosan azt kéri, fogadják meg az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság ajánlásait, tekintve, hogy az érezhetően hosszabbodó nappali időszakok, valamint az előző hetek enyhébb időjárása és a kedvezőbb útviszonyok óvatlanabbá tehették a járművezetőket, ami a tavasz eleji havazás és esetleg ónos eső esetén fokozott baleseti kockázatot jelenthet.

Az öt legfontosabb jótanács:

- haladási sebesség csökkentése,

- figyelmes vezetés,

- követési távolság növelése,

- gyalogosokra nagyobb odafigyelés,

- nagyobb oldaltávolság tartása a kétkerekű járművek melletti elhaladáskor.

Havas és jeges úton a jármű-biztonság egyik legsarkalatosabb pontjaa téli gumiabroncs,

bár teljes védelmet az sem nyújt. Ezért nedves, havas, vagy jeges burkolatú úton, illetve korlátozott látási viszonyok esetén körültekintőbben, az átlagosnál lassabban, óvatosan vezessünk!
Közlekedésünk során számítani kell arra,hogy az autó könnyebben megcsúszik,s tisztában kell lenni azzal, hogya féktávolság is jelentősen megnő.


Ha útra kelünk, tanácsos az induláskor a gépjárművet teletankolni,az ablakmosót fagyálló folyadékkal feltölteni, az akkumulátor kapacitását ellenőrizni,és hóláncot, illetve hólapátot vinni.

Tanácsos némi ételről és italról, meleg ruházatról és meleg takaróról gondoskodni, ugyanis hóban történő elakadáskor, vagy nagyobb torlódások esetén, illetve hosszabb úton ezek jó szolgálatot tehetnek. A mobiltelefont is vigyük magunkkal, gondoskodjunk arról, hogy az akkumulátoruk mindig legyen feltöltve!

Havas, csúszós úton közlekedve számoljunk nagyobb utazási idővel, tervezzük meg előre az útvonalat,

kísérjük figyelemmel az aktuális közlekedési híreket és információkat, és legyünk nagyon türelmesek, haladjunk a forgalom menetének megfelelően, és kerüljük el a kockázatos manővereket!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×