eur:
392.23
usd:
365.36
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Több ezer milliárd forintot termel a magyar autóipar

Több ezer milliárd forintot termel a magyar autóipar

Az InfoRádió által megkérdezett szakértők szerint a városoktól is függ, hogy milyen széles körben érinti majd a dízelüzemű járművek kitiltása a német gépkocsikat. Erről Végh Bálint a PwC Magyarország autóipari szakértője és Boros Árpád, a KPMG autóiparért felelős vezetője beszélt az Inforádió Aréna című műsorában. Szabó Gergő összeállítása.

Egy németországi bírósági döntés értelmében ki lehet tiltani az Euro 6-osnál régebbi, korszerűtlenebb, dízelmotorral működő járműveket a szennyezett levegőjű városokból. Végh Bálint a PwC Magyarország autópiaci szakértője az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, Németországban is sok autót érinthet az intézkedés, de ez a városoktól is függ majd.

„Maximum 2,3-3 éves autókról beszélhetünk, amelyek már megfelelnek a szabványnak”

– tájékoztatott. A városokon is múlik, hogy milyen szigorítással élnek, Stuttgart például csupán az Euro 4-es szintet követeli meg 2018 végétől– emelte ki a szakértő.

Boros Árpád, a KPMG autóiparért felelős vezetője arról beszélt, hogy miért pont a dízel üzemű autókat tiltanák ki a városokból. „A dízelautók lehet, hogy menő autóknak számítottak, de mindenképpen a kormolós, nagy füstös autókat tartottuk dízelnek” – fogalmazott a szakértő, aki hozzátette, hogy a 2000-es évek elejétől mindenki más, tisztább technológiáról beszélt. Majd a dízelbotrány bebizonyította, hogy még sincs szó jelentős tisztulásról. 

Boros Árpád szerint a világ autógyártása továbbra is jelentős tényező a globális gazdaságban.

„A magyar autóipar több mint 8000 milliárd forintot állított elő”

– hangsúlyozta. A világ autógyártása pedig közelíti a 100 millió darabszámot.

A KPMG autóiparért felelős vezetője hangsúlyozta, hogy lehetnek olyan márkák, amelyek a következő években visszaszorulnak. Az önvezető járműveknek nagy szerepe lesz az autópiac üzleti modelljének átalakulásában - mondta Boros Árpád.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×