eur:
392.9
usd:
366.35
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Befűtöttek a lakáspiacnak - lapszemle

A Magyar Idők azt írja, hogy egy korszerű fűtéssel ellátott, felújított lakás 30 százalékkal is többe kerülhet egy felújítandónál.

A Magyar Idők azt írja, hogy egy korszerű fűtéssel ellátott, felújított lakás 30 százalékkal is többe kerülhet egy felújítandónál, sokan mégis hajlandóak megfizetni a magasabb összeget. A fűtéstípustól függő havi rezsiköltségben még egy kis lakás esetén is tízezer forintos különbség lehet - hívja fel a figyelmet a lap szerzője.

A Magyar Nemzet szerint a jegybank új statisztikájából az olvasható ki, hogy egyre kevesebb az olyan hitel, amelyet nem tudnak kifizetni az adósok. A bankok nem fizető állománya azonban nem azért csökken, mert a bajban lévő családok közül egyre többen kerülnek jobb helyzetbe, hanem azért, mert a pénzintézetek tömegével értékesítik a fizetésképtelenné vált ügyfelekkel szembeni követeléseiket - írja a lap.

A Világgazdaságban az olvasható, hogy a magyar gazdálkodók a sertéspestis várható hatásaitól tartanak. A lap felidézi, hogy a felvásárlási árak a tavalyi 20-25 százalékos csökkenés után idén eddig némileg emelkedtek attól függően, hogy van-e szerződése a termelőnek. Ha igen, akkor kilónként átlagosan 20 forinttal többet kaphat az élő sertésért, mint az azonnali piacon értékesítő hizlalók. A világpiaci kínálat bővítése azonban ismét árcsökkenést valószínűsít - teszi hozzá a Világgazdaság szerzője.

A Napi.hu azt írja, hogy kiemelkedően jó évet zárt tavaly a norvég állami nyugdíjalap, főleg a részvénypiaci áremelkedésnek köszönhetően. Az év végi jelentésből azonban kiderült, hogy a magyar részvényeiből inkább eladott az alap, egyedül Molt és Rábát vásárolt nagyobb mennyiségben.

A Portfolio szerint a Harvard Egyetem vagyonkezelői úgy gondolták, hogy jó befektetési lehetőség lehet az, amit más egyetemek inkább kerültek. A nagy múltú amerikai egyetem paradicsomba, cukorba és eukaliptuszba is fektetett. Egymilliárd dolláros mínusszal jött ki a buliból - olvasható a portálon.

A Pénzcentrum arról ír, hogy a saját márkás termékek egyre keresettebbek a hazai vásárlók körében, akik a kedvező ár mellett a minőséget is elvárják. De hogyan fér össze egy termékben a jó minőség és az alacsony ár? És kik gyártják valójában a diszkontláncok saját márkás termékeit? A portál ezekre a kérdésekre keresi a választ szakértők segítségével, közben pedig azt is megtudta, hogy mitől működnek költséghatékonyabban a diszkontláncok, mint a hipermarketek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×