eur:
393.46
usd:
368.01
bux:
66196.34
2024. április 24. szerda György

A napirendről sem sikerült megegyezni a nemzetbiztonsági bizottságban

Már a napirend témáiról, illetve azok sorrendjéről is vita alakult ki az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szerdai ülésén. Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke nem értett egyet a Molnár Zsolt MSZP-s bizottsági elnök által kezdeményezett napirenddel.

Molnár Zsolt azt mondta: az ülésen az aktuális ügyek között az Elios-ügyről is szerettek volna tájékozódni, ezért kezdeményezte, hogy a bizottság kérje be az arról szóló OLAF-jelentést. Ezt viszont a kormánypárti többség leszavazta.

A testület kormánypárti többsége végül a Németh Szilárd által javasolt napirendet szavazta meg, amelyen csak egy közbeszerzési eljárás alóli mentesítés és egy panaszügy, továbbá Tóth Eszter Máriának, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára főigazgatóhelyettes-jelöltjének meghallgatása szerepelt.

A kormánypárti képviselők továbbra is a bizottság LMP-s tagja, Szél Bernadett jelenlétét kifogásolták. Németh Szilárd azt mondta: a Fidesz-KDNP továbbra sem járul hozzá, hogy Szél Bernadett jelenlétében tájékozódjanak a migrációval, illetve Soros Györggyel kapcsolatos ügyekben "titkos, bizalmas, minősített információkról".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×