eur:
392.24
usd:
366.66
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Szijjártó Péter: kölcsönös tiszteletre alapozzuk a kétoldalú kapcsolatokat Romániával

Szijjártó Péter: kölcsönös tiszteletre alapozzuk a kétoldalú kapcsolatokat Romániával

A magyar kormány az ukrán nyelvtörvény és a marosvásárhelyi iskola ügyében is tartja magát az eddigi politikájához – mondta a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter az InfoRádió Aréna című műsorának vendége volt.

A magyar kormány már nem elégszik meg a nyilatkozatokkal az ukrán nyelvtörvény ügyében, hanem a jogszabály végrehajtásának felfüggesztését várja az ukrán vezetéstől - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a műsorban.

„Nekünk csak a jogi garanciák elegendőek”

– hangsúlyozta a tárcavezető. Ameddig ez nem történik meg, a kormányzat továbbra is blokkolni fogja Ukrajna nemzetközi törekvéseit.

Szijjártó Péter arról is beszélt, hogy a magyar kormány a marosvásárhelyi római katolikus gimnázium újraindulásáról szóló törvény aláírására kéri a román elnököt. „Kölcsönös tiszteletre kívánjuk alapozni a kétoldalú kapcsolatokat” – tette hozzá a miniszter. 

Egy Romániában működő magyar iskola újraindulása nemcsak szimbolikus ügy, hanem gyakorlati jelentősége is van, hiszen egy ilyen intézmény hiányában az ottani magyar gyerekeket különböző helyekre szórják szét, bizonytalanságban tartva őket – tette hozzá Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az InfoRádió Aréna című műsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×