eur:
393.59
usd:
364.74
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Gyorsvasút épül Budapest, Varsó és Kolozsvár között - a nap hírei

Keddtől ellenőrzi az adóhivatal, hogy a dolgozók megkapták-e januárban a megemelt minimálbéreket. Újabb ötnapos sztrájkot kezdenek az önkormányzati köztisztviselők.

Gyorsvasút kötheti össze Budapestet Varsóval és Kolozsvárral. A megvalósíthatósági tanulmányokra összesen két és fél milliárd forintot hagyott jóvá a kormány - mondta a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, hogy a magyar kormány elfogadható megoldásnak tartaná, ha a kijevi kormány felfüggesztené az ukrán oktatási törvény végrehajtását addig, amíg az érintett kisebbségekkel meg nem állapodik.

Keddtől ellenőrzi az adóhivatal a munkaügyi hatóságokkal közösen, hogy a dolgozók megkapták-e januárban a megemelt minimálbéreket - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. A munkáltatóknak a januárról szóló elszámolásokat hétfő éjfélig kell eljuttatniuk a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz.

Csütörtökön folytatódik az önkormányzati köztisztviselők sztrájkja, amely ezúttal öt napos lesz. Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke az InfoRádióban elmondta: több mint 18 ezer önkormányzati köztisztviselőnek 10 éve nem emelkedett a keresete.

Megalakult a közszolgáltató vállalkozások konzultációs fóruma. Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára az InfoRádióban elmondta: a testület a közszolgáltató vállalatokkal összefüggő munkaerőpiaci és jövedelmeket érintő kormányzati koncepciókat és intézkedéseket véleményezi majd.

A honvédelmi miniszter szerint történelmi időket él a Magyar Honvédség. Simicskó István az éves vezetői értekezleten azt mondta: Magyarország ma a legbiztonságosabb országok egyike. Benkő Tibor vezérkari főnök azt emelte ki, tavaly több mint ezer fővel nőtt a honvédség létszáma, emellett több technikai eszközzel is gyarapodott a hadsereg.

A nemzeti bank elnöke szerint a jövő folyamatait a gazdaságpolitikák, a monetáris politikák és a geopolitikák együttesen alakítják, amelyekre az új technológiák is hatnak majd. Matolcsy György a budapesti Lámfalussy konferencián kijelentette: a globalizáció újabb hulláma zajlik a világban, amelynek hajtóerejét a digitális folyamatok adják.

Nem ad ki teljes árbevétel-előrejelzést az idei évre a Richter. Orbán Gábor vezérigazgató azzal indokolta ezt, hogy az Európai Gyógyszerügynökség kockázatelemző bizottsága ideiglenes intézkedést rendelt el a méhmióma elleni készítmény vizsgálatának részeként. A hétfőn publikált gyorsjelentés szerint a gyógyszercég nyeresége, éves szinten 21 százalékkal csökkent tavaly.

Összeütközött két személyszállító vonat az ausztriai Niklasdorfban, a balesetben egy ember meghalt, és sokan megsérültek. A halálos áldozat nem magyar állampolgár, és a sérültek között sincsenek magyarok - közölte a magyar külügyminisztérium. Az osztrák rendőrség 22 sérültről adott hírt.

Moszkva közelében megtalálták a vasárnap lezuhant személyszállító fekete dobozait és sok áldozat maradványait. A gép üzemeltetője azt közölte, hogy a baleset előtt egy hónappal átvizsgálták az repülőgépet és a felszállás előtti ellenőrzéskor sem tapasztaltak rendellenességet.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×