INFORÁDIÓ
2022. június 26. vasárnap
János, Pál

mszp

gyöngyös

hiesz györgy

választás

Hatalmas botrány: kitálalt az MSZP visszalépett képviselő-jelöltje

Hatalmas botrány: kitálalt az MSZP visszalépett képviselő-jelöltje

Infostart

A gyöngyösi MSZP-s polgármester szerint érthetetlen dolgok történnek a szocialista pártban.

Hiesz György, Gyöngyös polgármestere két napja nem csupán azt jelentette be, hogy visszalép a képviselő-jelöltségtől, de azt is, hogy kilép a Magyar Szocialista Pártból, amelynek egyébként alapító tagja.

Mint kiderült, a mátrai városvezető azért döntött így, mert pártja Fodor Gábornak, a Magyar Liberális Párt elnökének szánta a választókörzetet, amely tervből a jelek szerint nem lesz semmi.

És bár az események alapján úgy tűnik, mintha február elején gyorsultak volna fel a választókerület és polgármester sorsával kapcsolatos történések, lapunknak Hiesz György elmondta, hogy őt már egy január 26-i rendezvényen megkereste Fodor Gábor azzal a kérdéssel, mit szólna hozzá, ha helyette Fodor indulna a gyöngyösi választókörzetben.

(Fodor Gábor pártja ugyanakkor azt közölte, hogy Hiesz György visszalépéséről a Magyar Liberális Párt is a sajtóból értesült, a döntésében semmilyen szerepük nem volt.)

– Nem is értem, hogy egyáltalán hogy merülhetett fel ilyen ötlet bárhol – fakadt ki Hiesz –, hiszen magam a sikeres baloldali polgármesterek közé tartozom, és a választásokon legalább háromszor annyi szavazatot kaptam volna, mint a szocialista párt. Ezért nem világos, hogy kinek-minek az érdekét szolgálta volna az én lecserélésem, továbbá az sem, hogy mi zajlik a szocialista pártban.

Hiesz György szerint főként az verte ki nála a biztosítékot, amikor Molnár Gyula pártelnök arra kérte, jelentse be a visszalépését, ami azt a látszatot keltette volna, hogy a szocialisták csak azt követően kerestek a helyére valakit, hogy ő nem akart indulni az országgyűlési képviselői helyért - írja a Blikk.

Arra a felvetésüre, miszerint Molnár Gyula azt nyilatkozta, hogy Hiesz amúgy sem akart az MSZP színeiben polgármester lenni, s a Fodor-féle történet csak ürügy volt számára a pártból való távozásához, Hiesz a következőket mondta:

– Ez nettó ostobaság, sőt, hazugság. Világ életemben baloldali ember voltam, az is maradok, és a vissza-, illetve kilépésem ellenére sem hagyom majd cserben az itteni baloldali választókat.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018