eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Megszólalt Fodor Gábor arról, indul-e Hiesz György helyett Gyöngyösön

Megszólalt Fodor Gábor arról, indul-e Hiesz György helyett Gyöngyösön

Hiesz György Gyöngyös polgármestere kedden jelentette be, hogy visszalépett az országgyűlési képviselői jelöléstől, nem indul a körzetben.

A város első embere könnyeivel küszködve jelentette be: kilép az MSZP-ből is. Most a Heol.hu megkérdezte a Magyar Liberális Párt elnökétől, Fodor Gábortól, hogy igazak-e a sajtóértesülések és valóban ő indul-e Gyöngyösön a baloldal közös képviselő-jelöltjeként.

A párt közleményben reagált, azt írták, hogy pártjuk, az MSZP és a Párbeszéd között nem született megállapodás sem az egyéni jelöltekről, sem az országos listáról. "Az erről szóló tárgyalások jelenleg is folynak, bármilyen döntés csak azután lesz, ha ezeknek a végére értünk".

Közölték azt is, hogy Hiesz György visszalépéséről a Magyar Liberális Párt is a sajtóból értesült, a döntésében semmilyen szerepük nem volt.

Az MSZP elnöke, Molnár Gyula Gyöngyösre utazott, hogy beszéljen a polgármesterrel. A pártelnök azt mondta, korábban Hiesz György jelezte neki, hogy energiáját Gyöngyösre fordítaná. Szerinte mindenkit meglepett, hogy a városvezető bejelentette a pártból való kilépését. „Mindenképpen MSZP-Párbeszéd-jelölt fog indulni Gyöngyösön, ez biztos” – fogalmazott Molnár Gyula.

A Heol szerda délután azt írta Molnár Gyulára hivatkozva, hogy az MSZP saját jelöltet indít Gyöngyösön: "hivatalos név még nincs, de nem adják át a körzetet". A pártelnök cáfolta azt a sajtóhírt, hogy Fodor Gábort indítanák a megye 2. számú választókerületében.

Korábbi szakítások

Nem Hiesz György az első szocialista, aki szakít a pártjával. Ujhelyi istván európai parlamenti képviselő az alelnökségről mondott le, miután Botka László megbukott miniszterelnök-jelöltként. Demeter Márta az LMP parlamenti frakciójába dezertált, Bárándy Gergely pedig, aki 2006 óta az MSZP országgyűlési képviselője, vállalhatatlannak nevezte a folytatást, ezért lemondott a jelöltségéről és a pártban betöltött tisztségéről. Velez Árpád, a szocialisták korábbi pártigazgatója is visszalépett. Ő azzal indokolta döntését, hogy Molnár Gyula vezetése alatt pártja egy mások után kullogó, kedvetlen, motiválatlan, kiszolgáltatott politikai közösséggé vált.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×