INFORÁDIÓ 
2020. január 19. vasárnap
Márió, Sára

xiii. kerület

göncz árpád

3-as metró

Váratlan fordulat a Göncz Árpád metrómegálló ügyében

Infostart

Nem született döntés arról, hogy a 3-as metró északi szakaszának felújítása után az Árpád híd megállót Göncz Árpád-városközpontra nevezzék át. A honfoglaló Árpád vezérről elnevezett hídra utaló állomás nevének megváltoztatása komoly felzúdulást keltett – írja a Magyar Idők.

A felújított 3-as metró állomásainak elnevezéséről még nincs végleges döntés – állítja a fővárosi önkormányzat. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) január 22-i közleménye szerint azonban a 3-as metró északi vonalszakaszának felújításával párhuzamosan négy állomás neve megváltozik. Az Árpád híd állomást a XIII. kerület kérésére a néhai államfőről, volt SZDSZ-es ügyvivőről nevezik el.

Bár, miután a lap megkereste a BKV-t a 3-as metró rekonstrukciójának internetes oldalán, a www.m3felujitas.hu honlapjáról eltűnt az állomásátnevezésekről szóló korábbi közleményt, az állomások látványtervei között még Göncz Árpád városközpont név szerepelt.

A Magyar Idők emlékeztetett, hogy a Fővárosi Közgyűlés 2016. március 30-i ülésén egy ellenszavazattal döntött úgy, hogy Göncz Árpád egykori köztársasági elnökről neveznek el egy új városrészt a XIII. kerületben. Az elfogadott előterjesztés szerint a XIII. kerületi önkormányzat kezdeményezte, hogy egy új városrészt Göncz Árpád-városközpontnak hívjanak.

A városrész Angyalföld és Vizafogó városrész területének átalakításával, a Váci út és a Róbert Károly körút kereszteződésének környékén jön létre. Azonban sem előterjesztésben, sem a vita jegyzőkönyvében nem szerepel, illetve utalás sincs rá, hogy az ottani felszíni vagy a föld alatti BKV-megállók, állomások – például a metróé – Göncz Árpád nevét vegye fel.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018