eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Apró trükkel sokat lehet spórolni a budapesti parkoláson

Apró trükkel sokat lehet spórolni a budapesti parkoláson

Érdemes a parkolási zónatérképeket megnézni, hogy hol érdemes néhány méterrel arrébb gurulni parkolás előtt, ha spórolni szeretnénk.

Hamarosan emelkedik a parkolási díj a III. kerületben, az új tarifa 265 forint lesz azokon a helyeken, ahol eddig 175 forint volt a parkolási díj, és 350, ahol eddig 265 forint volt. Ezzel újabb olyan utca jön létre Budapesten, ahol jelentős különbség lesz a parkolási díjakban a közterület két oldalán. A Pusztaszeri úttól lefelé ugyanis, a Szépvölgyi út páros odalán a második kerületi 175 forintos díjat kell fizetni, a páratlan oldalon viszont az eddigi 265 forintos tarifát felváltja a 350-es.

Ha csak heti négy órát parkolunk a környéken, akkor a különbség, attól függően, hogy az utca melyik oldalán állunk meg, egy év alatt 36 400 forint lesz - számolta ki a Pénzcentrum.

További spórolós helyszínek:

  • A XIII. kerületi Dráva utca páros oldalon 440 forint a parkolás óradíja, míg a páratlan oldalon ugyanez csak 265 forintba kerül. Éves különbség tehát itt is 36 400 forint.
  • A kiskörúton belül Pesten egységesen 440 forint a parkolási díj. Ezzel szemben az út külső karéján illetve a városközponttól távolabb eső mellékutcákban a VI. és VII. kerületben már csak 350 forintot kell fizetni, a VIII. és IX. kerületben pedig már 265 forintért parkolhatunk.
  • Budán a Szilágyi Erzsébet fasor Moszkva tér és Gábor Áron utca közötti része eleve elválasztja egymástól a XII. és a II. kerületet, a páratlan oldalon a Trombitás utcától kifelé 175 forintért parkolhatunk, a páros oldalon viszont végig 350 forintért.
  •  A Mammut bevásárlóközpont és a Millenáris Park környéki utcákban 350 forint a parkolási díj, a Marcibányi téren viszont, már csak 175 forint.
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×