eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Orbán Viktor: csigavér, nyugalom

Orbán Viktor: "csigavér, nyugalom"

Higgadtan kell megvizsgálni az ENSZ migrációs szerződés-tervezetét és csak ezt követően lehet eldönteni, hogy Magyarország kilép-e a tárgyalássorozatból – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

Az ENSZ migrációs csomagjának megismerése után dönt arról a kormány, hogy kilép-e a tárgyalássorozatból – mondta Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Az előkészítés alatt álló szerződéstervezete olyan, mintha kimásolták volna a szöveget a "Soros-tervből" – hangsúlyozta.

A miniszterelnök emlékeztetett arra, hogy a tervezetet február 5-én hozzák nyilvánosságra, annak áttekintése után pedig eldől, hogy lesz-e lehetőség elfogadni azt, addig viszont nem adna elhamarkodott választ.

„Higgadtság, csigavér, nyugalom”

– közölte Orbán Viktor, aki jelezte alapos, elemző munka után dönt a kormány az ügyben.

A kormányfő beszélt bécsi tárgyalásáról is, amelyeket izgalmasnak nevezett. Az mondta, az előző osztrák dolgokat mondott a magyarokról, de a mostanival fair, tisztességes viszonyra lehet számítani.

Ausztria gazdagabb ország, de szüksége lesz Magyarországra

– tette hozzá.

Diszkriminációnak nevezte, hogy az Ausztriában dolgozó magyarok nem kapják meg a családi pótlékot.

Orbán Viktor szerint formálódik a józan ész talaján álló országok szövetsége. A visegrádi együttműködés ügyében a miniszterelnök kitért arra is, hogy a résztvevők elhalasztják a V4-es fejlesztési bank kialakítását, mivel a cseh miniszterelnök javaslatára előbb a közös gazdasági vállalkozásokat, például az észak-déli infrastrukturális és energetikai összeköttetést segítő projekteket, kell beazonosítani, amelyeket aztán finanszírozhat egy ilyen pénzintézet. Szóba került egy Budapest és Varsó közötti gyorsvasút is, amely négy órára rövidítené le a 12 órás utat.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×