eur:
393.5
usd:
364.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Februártól 5,4 százalékra nő a babakötvény kamata - a nap hírei

Nem változott lényegesen a miniszterelnök vagyoni helyzete egy év alatt. Februártól 5,4 százalékra nő a babakötvény kamata. Piaci információk szerint ajánlatot tett a Telenor magyarországi üzletágának megvásárlására a Konzum csoport.

Mintegy 250 ezer forinttal nőtt a miniszterelnök megtakarítása egy év alatt. Az államfő vagyona több mint 6 millió forinttal gyarapodott.

Valamennyi országgyűlési képviselő és nemzetiségi szószóló a január 31-i határidőre leadta saját és vele közös háztartásban élő házas- vagy élettársának, gyermekeinek vagyonnyilatkozatát. A dokumentumok február 1-jétől nyilvánosak, holnaptól (csüt) megtekinthetők az Országgyűlés honlapján.

Februártól 5,4 százalékra nő a babakötvény kamata - közölte a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály hangsúlyozta: a bankok által fizetettnél jóval magasabb kamatot azok kaphatják, akik a Magyar Államkincstárnál Start-értékpapírszámlát nyitnak és a támogatásból babakötvényt jegyeznek. A család éves befizetései után évi legfeljebb 6 ezer forint kiegészítést biztosít az állam. Az érintett fiatalok 18. születésnapjuk után tudják felhasználni a babakötvényen összegyűlt pénzt.

Piaci információk szerint feltételes ajánlatot tett a Telenor magyarországi üzletágának megvásárlására a Konzum csoport. A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Konzum elnöke a Portfolio hírportál kérdésére nem cáfolta az értesülést. A norvég Telenor múlt pénteken hivatalosan is elismerte, hogy ajánlatot kapott kelet-közép-európai operációjára, amelyhez a Telenor magyar cége is tartozik. A vállalat az ajánlattevő kilétéről nem árult el részleteket.

Magyarország kilép az ENSZ migrációs intézkedés-csomagjáról folytatandó tárgyalássorozatból, ha azon nem lesz pozitív elmozdulás - közölte a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter elmondta: utasítást kapott a kormánytól, hogy vizsgálja meg a csomag első tervezetét, és ha az olyan migrációpárti lesz, mint az alapjául szolgáló deklaráció és ENSZ-főtitkári nyilatkozat, indítsa el az ország kilépését a megbeszélés-sorozatból.

Európán kívülről 3347 menedékkérő érkezett az elmúlt évben Magyarországra. A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal nyilvánosságra hozta a menedékkérelmek elbírálásáról szóló teljes múlt évi statisztikát. Ebből kiderült, hogy a kérelmezők közül a magyar államtól 106 ember kapott menekültstátuszt, 1110 oltalmazottit, 75 embert pedig befogadottként ismertek el. A statisztikák szerint 3555 menekült - vagy oltalmazotti státusszal rendelkező embernek volt magyar személyi igazolványa a tavalyi év végén.

A főpolgármester szerint becsapják az embereket a 3-as metró akadálymentesítéséről szóló népszavazási kérdést kezdeményező ellenzéki pártok. Tarlós István az InfoRádióban megismételte: érvényes és eredményes referendum sem jelenti liftek kötelező építését. Hangsúlyozta: a főváros vezetése folyamatos kapcsolatban áll az érintett szervezetekkel és a kormánnyal, hogy a mozgáskorlátozottak megkapják a lehető legtöbb segítséget. A főpolgármester megerősítette, hogy pénzügyi okokból egyelőre nem újítják fel a hármas metró vonalán lévő aluljárókat. A szocialista Horváth Csaba által kezdeményezett referendum aláírásgyűjtése hétfőn kezdődik.

Visszavonta eddig tett vallomását a Teréz körúti robbantás vádlottja. A férfi ügyét ma kezdte el tárgyalni a Fővárosi Törvényszék. A vádirat szerint a fiatal férfi 2016. szeptember 24-én késő este a 6. kerületben a járdára tett egy táskát, amelyben robbanószerkezet és nagy mennyiségű szög volt. Amikor a szokásos útvonalon haladó egyenruhás rendőrök a táska közelébe értek, a vádlott távirányítással felrobbantotta a pokolgépet. A két járőr életveszélyes sérüléseket szenvedett. A férfit az ügyészség emberölési kísérlettel, robbanóanyaggal visszaéléssel és terrorcselekmény előkészületével vádolja, amiért életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat.

Csaknem kétszeresére nőtt egy hét alatt az influenzás megbetegedések száma. Az Országos Közegészségügyi Intézet főigazgató-helyettese az InfoRádióban elmondta: az előző héten érte el az ország a járványküszöböt 16. 800 betegszámmal, míg a mostani héten már 31.350 beteget regisztráltak. Szabó Enikő arról is beszélt, hogy a legtöbb beteg Pest megyében, a fővárosban illetve Fejér megyében van, és több mint 100-an kerültek kórházba influenza miatt. A betegek többsége gyermek, illetve fiatal felnőtt.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×