eur:
395.62
usd:
366.69
bux:
65620.71
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Egy szervezeten múlik a BKV-s megállapodás

Egy szervezeten múlik a BKV-s megállapodás

Két szakszervezet már elfogadta a BKV 12 százalékos béremelési javaslatát, az Egységes Közlekedési Szakszervezet viszont ragaszkodik a 15 százalékhoz. Nemes Gábor elnököt kérdeztük.

A szakszervezeti vezető azt mondta: arra vár, hogy a BKV mit reagál a 15 százalékos igényre. Szerinte

a 12 százalékról szóló megállapodás nem kezeli a munkaerőhiányt és nem állítja meg a fluktuáció csökkentését. 

Nemes Gábor elmondta azt is, hogy az érdekképviselet további, első sorban munkakörülményeket javító intézkedéseket szeretne elérni a BKV menedzsmentjénél, emellett a 13. havi fizetés alapjainak megteremtését. 

 Az érdekképviseleti vezető megerősítette, hogy

két szakszervezet, a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége és a Városi Tömegközlekedési Szakszervezetek Szövetsége

elfogadta a bérmegállapodást

a közlekedési társasággal, ahogy arról korábban a Világgazdaság beszámolt. Eszerint 2018-ban, cafeteriával együtt akár 400 ezer forintra növekedhet a villamos- vagy buszvezetők fizetése a fővárosban.

Egy buszvezető, metró- vagy villamosvezető átlagosan bruttó 350 ezer forintot keresett 2017-ben túlóra nélkül. Kezdő buszvezetőt most 305 ezer forintért vesz fel a fővárosi cég.

Nemes Gábor az InfoRádiónak megismételte, hogy

óriási a fluktuáció a BKV-nál, 250 buszvezető és 50-80 villamosvezető hiányzik, ezért sok a túlóra.

Közben a 3-as metró pótlása miatt pluszterheket, túlórákat kell ellátniuk a dolgozóknak. További kihívás az új járművek érkezése, bizonyos vonalak meghosszabbítása esetén a feladatok ellátása.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×