eur:
393
usd:
367.22
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Friss hírek a szerepi mérgezésről

A Hajdú-Bihar megyei Szerepről metil-alkohol-mérgezéssel kórházba vitt 21 beteg közül két válságos állapotú fiatal van még kórházban - közölte a Debreceni Egyetem.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Belgyógyászati Klinikáján ápolt öt beteg közül három a nap folyamán tünetmentes volt, az orvosok további megfigyelést javasoltak, ám ők saját felelősségükre hazamentek. A Gyermekgyógyászati Klinikára került hat gyermek közül három szerda este, három pedig csütörtökön került haza.

Farkas Béla, a karcagi Kátai Gábor Kórház orvosigazgatója az MTI-nek elmondta: a Szerepről kórházukba került három embernél a mérgezés nem volt bizonyítható, teljesen panaszmentesek voltak, így ők is hazamehettek.

Muraközi Zoltán, a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház főigazgatója az MTI érdeklődésére elmondta: hozzájuk egy beteget szállítottak, ám súlyos, válságos állapota miatt továbbvitték a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Belgyógyászati Klinikájára. Ő az egyik életveszélyes állapotú beteg, aki jelenleg is a klinikán van - fűzte hozzá.

A hét elején 21-en kerültek kórházba Szerepről metil-alkohol-mérgezés gyanújával.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtök délelőtt azt közölte, hogy őrizetbe vették a szerepi mérgezés gyanúsítottját, és indítványozták előzetes letartóztatását. Dobó Dénes tudatta: a gyanú szerint a férfi Debrecen-Nagycserén állította elő azt a mérgező italt, amelytől többen kórházba kerültek. A 47 éves férfi az italokat ismerőseinek adta el, akik azokat szintén értékesítették.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei költségvetési csalás, jövedékkel visszaélés elősegítése, iparjogvédelmi jogok megsértése és rossz minőségű termék forgalomba hozatala miatt tesznek feljelentést a szerepi mérgezés ügyében - közölte a hatóság vám- és jövedéki szóvivője csütörtökön. Leopold Róbert jelezte: munkatársaik több mint 200 liter, közkedvelt italok üvegeibe töltött, metil-alkoholt tartalmazó alkoholterméket foglaltak le Hajdú-Bihar megyében, ezek az italok "szorosan kapcsolódnak a Szerepen történt mérgezésekhez".

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×