eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Rekordokat döntött a magyar légi közlekedés

Rekordokat döntött a magyar légi közlekedés

Rekordot döntött a Liszt Ferenc Repülőtér forgalma, november végéig 12 milliónál is többen érkeztek és indultak a budapesti repülőtérről.

A novemberi hónap több rekordot is meg tudott dönteni: a Liszt Ferenc Repülőtér már ekkor átlépte az évi átlagos 11,4 millió utasforgalmat, mivel már a hónap végén több mint a 12 millióan repültek, illetve a november volt az a hónap, amikor

az utasforgalom nyolcadik alkalommal is át tudta lépni egymást követően az egymillió fölötti utasforgalmat.

A légiáru-forgalom is rekordot döntött: több mint 12 ezer tonna árut szállítottak, ez a valaha egyik legnagyobb szám, amit ebben a szektorban el lehet érni, fogalmazott Kurucz László, a Budapest Airport helyettes szóvivője az InfoRádiónak.  Kurucz László hozzátette: télen nagyon népszerűek a kétnapos bevásárló utak, a hazai légi közlekedést választók közül szinte bármelyik úti cél megközelíthető.

„Télen olyan desztinációk jöttek be, mint például Észak-Afrika, azon belül Marokkó”

– mondta a helyettes szóvivő, aki azt is hozzátette, hogy a téli menetrendben 14 új járatott indítanak el Budapestről, és láthatóan a rövidebb pár napos utazások mellett egyre bővülnek a hosszabb, egzotikus „téliesített utazások is”.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×