eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Durván drágulhat a benzin - lapszemle

A Magyar Időknek Tállai András nemzetgazdasági miniszterhelyettes úgy nyilatkozott: ha kell, Brüsszellel szemben is megvédik a közúti áruforgalmat ellenőrző elektronikus adóhatósági rendszert. A Portfolio szerint a kis- és középvállalkozások gazdasági súlya megkérdőjelezhetetlen.

A Magyar Időknek Tállai András nemzetgazdasági miniszterhelyettes úgy nyilatkozott: ha kell, Brüsszellel szemben is megvédik a közúti áruforgalmat ellenőrző elektronikus adóhatósági rendszert, amely miatt az Európai Unió kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen. Tállai András szerint az ekáer a legálisan működő gazdasági szereplőket védi, és lehetőséget ad az adócsalók megbüntetésére.

A Magyar Nemzet úgy tudja: kormánygépek vásárlására készül a magyar kabinet. Az egyetlen használható, de elavult An-26-os repülőgépet átalakított Airbus A319-esekre cserélné a kormány, amelyekhez több fapados légitársaság csődje miatt lehet hozzájutni.

A Világgazdaság arról ír, hogy a teherautók elektronikus útdíjfizetési rendszerének 2013-as bevezetése óta az e-matrica-bevétellel együtt az év végéig ezermilliárd forint folyik be ebből a forrásból a központi költségvetésbe. Az e-matrica értékesítéséből idén eddig bruttó 65,1 milliárd forint folyt be.

A Portfolio egy most megjelent tanulmányra hivatkozva azt írja: háromból két ember kis- és középvállalkozásnál dolgozott 2016-ban is, vagyis a tanulmány értékelői szerint a szektor gazdasági súlya megkérdőjelezhetetlen, azonban az lényegesen kisebb a számuk alapján képviseltnél.

A Napi.hu cikkéből kiderül: egy fontos északi-tengeri olajvezetéken talált hajszálrepedés miatt drágább lehet a benzin Európa-szerte. A Brent nyersolaj ára durván megugrott a hírre, ami előbb-utóbb az üzemanyagárakra is hatással lehet.

A Magyar Idők arról ír, hogy tavaszra megalakul egy Kelet-Közép-Európában is meghatározóvá váló szállodavállalat Magyarországon. A Hunguest Hotels üzemeltetésébe 18 magyarországi és 5 külföldi hotel kerül. A tulajdonos Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. saját tőkéje a tervezett többlépcsős emelés után elérheti az 50 milliárd forintot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×