eur:
393.78
usd:
365.33
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Fontos figyelmeztetés, minden családi ház tulajdonosát érinti

Fontos figyelmeztetés, minden családi ház tulajdonosát érinti

A nagy hidegben fokozott veszélynek vannak kitéve a vízmérők, a vízvezetékek és a szerelvények – mondta a Magyar Vízművek Szövetségének főtitkára az InfoRádiónak. Nagy Edit szerint ezért nagyon fontos az eszközök megfelelő téliesítése.

A hőmérséklet fagypont alá csökkenésekor a vízmérőkben, vízvezetékekben és szerelvényekben a víz megfagy, és ennek következtében megnő a térfogata, ami szétfeszíti, tönkreteszi a berendezéseket. A főmérők és csövek károsodása miatt fizetett javítási költség a fogyasztót terheli – figyelmeztetett a a főtitkár.

A probléma azonban kis elővigyázatossággal megelőzhető – hangsúlyozta. Az ingatlanon kívül elhelyezkedő berendezkedéseket érdemes burkolással és szigeteléssel ellátni, a vízmérőket tartalmazó aknáknál pedig meggátolni a szél és a víz bejutását akár egy fóliával. Magát a mérőeszközt is le lehet takarni egy rossz kabáttal, takaróval vagy más alkalmas anyaggal. A kerti csapokat el kell zárni, és gondoskodni a víztelenítésükről, és letakarni egy nejlon zsákkal – tanácsolta Nagy Edit.

A legutóbbi rendkívül hideg télen jelentős károk keletkeztek. Ráadásuk az üdülők esetében sokszor csak a tavaszi időszakban találkoztak a tulajdonosok a meghibásodásokkal – emlékeztetett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×