eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Itt a fordított Black Friday: vásároljon rászorulóknak!

Itt a fordított Black Friday: vásároljon rászorulóknak!

Vasárnapig 120 település 200 nagyáruházában gyűjt adományokat a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. A szervezet munkatársa, Sczígel Andrea az InfoRádiónak azt mondta, az előző évekhez hasonlóan idén is várhatóan nagyjából 35 ezer nélkülözőnek tudnak segíteni az ünnepek előtt.

Három napon keresztül tartós élelmiszert gyűjt a kereskedelmi láncok áruházaiban Magyar Élelmiszerbank Egyesület – mondta el a szervezet munkatársa.

„Arra kérjük az embereket, hogy vegyenek tartós élelmiszert, és ajánlják fel a nélkülözőknek. Vannak olyan csapataink, akiket a Centrál Színház színészei erősítenek, így akár velük is találkozhatnak a vásárlók.”

Olyan termékkel lehet a legjobban segíteni, aminek a szállítása nem igényel hűtést, illetve azzal, amit magunknak is szívesen megvennénk – tette hozzá Sczígel Andrea.

„A gyerekek nagyon örülnek az édességeknek. Fontos, hogy a nélkülöző családoknak is legyen lehetőségük a vendéglátásra, készülhessen valamilyen sütemény is az akár több napig is kitartó, tartalmas vacsorához.”

Egyre sikeresebb ez a gyűjtés, tavaly 226 tonna gyűjtött a szervezet, amely 35 ezer nélkülözőnek segített – mondta el a Magyar Élelmiszerbank Egyesület munkatársa, hozzátéve, remélik idén is meglesz ez a mennyiség. Sczígel Andrea a csomagok elosztásáról elmondta, a háromnapos gyűjtésben résztvevő önkénteseik év közben is nélkülözőket segítenek, így tudják, hogy kiknek van szüksége segítségre.

„Figyelünk arra, hogy a helyben gyűjtött adományok a helyi rászorulókat segítse. Az adományok ilyen módon gyorsan el is jutnak a nélkülözőkhöz.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×