INFORÁDIÓ 
2020. január 21. kedd
Ágnes

belföld

kommandó

katona

kitüntetés

Ritka amerikai kitüntetést kaptak magyar kommandósok

Infostart / InfoRádió

Amerikai zászlószalag-elismerést kaptak a magyar különleges rendeltetésű dandár katonái, mert az Egyesült Államok haderejénél szolgáló bajtársaik életét mentették meg a misszióban – mondta a Magyar Időknek Sándor Tamás ezredes, az alakulat parancsnoka.

A lapnak adott interjúban a parancsnok elmondta: a dandár arra készül, hogy két különleges műveleti osztag fog egy időben gyakorlatot végrehajtani Magyarország nyugati és keleti felén. Ez azonban csak a kezdet, a hosszú távú tervek szerint hazánkban jöhet létre egy regionális különleges műveleti parancsnokság.

 Az afganisztáni szolgálat keretében egy különleges műveleti csoport utazott ki a misszió­ba. Néhány év múlva már egy törzs­elemmel kiegészült kontingens ment ki a hadszíntérre - mondta el Sándor Tamás ezredes. Az alakulat parancsnokat hozzátette, a következő évben már különleges műveleti osztag működött Afganisztánban négy tartományban, köztük amerikaiakkal, magyarokból álló parancsnokság alatt.

"Nagyon ritka, hogy amerikai különleges műveleti katona magyar parancsnokság alá kerül. Ez is mutatja, hogy elismerik a képességeinket, és meg is bíznak bennünk szakmailag."

Az amerikai zászlószalagot kapott katonák egyesült államokbeli katonák életét mentették meg. Egy váltásban általában négy-öt amerikai elismerést kapnak katonáink - tette hozzá a Magyar Időknek adott interjújában Sándor Tamás ezredes.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018