eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Ujhelyi: a jelenlegi irányt rossznak tartom

Ujhelyi: a jelenlegi irányt rossznak tartom

Töretlenül vágyik a változásra Ujhelyi István, ezért hétfőn lemondott az MSZP alelnöki posztjáról. Az Európai Parlamenti képviselő nem tud felelősséget vállalni a párt jövőjéért és a 2018-as választáson való szerepléséért.

Botka László lemondásával előállt egy olyan politikai szituáció, amelyben rendkívül nehéznek látom az ellenzék közös győzelmét” – magyarázta döntésének okát az MSZP-s politikus. Azt ígéri, mindent megtesz azért, hogy leváltsák az Orbán-kormányt, azonban a jelenlegi irányt rossznak tartja. Úgy véli, a sikerhez közös listára, közös 106 egyéni képviselőjelöltre és közös miniszterelnök-jelöltre lenne szükség.

Az EP-képviselő azt mondta: az elmúlt hónapokban megbizonyosodott róla, hogy a "kormány olyan titkosszolgálati eszközökkel is befolyásolja az ellenzék mindennapi működését, amelyeket itt Nyugat-Európában elképzelni nem tudnának az egymással versengő politikai erők. Erre kívántam felhívni a figyelmet, úgymond egy nagy felkiáltójelet felrajzolni a demokratikus ellenzéknek, hogy a belső egyeztetéseink során sokszor az orbáni hatalom is ott ül az asztalnál és a tárgyalást a saját érdekében befolyásolja".

„Nagyon nehéz helyzetben van a pártom” – ismerte el a politikus. „Az MSZP-nek meg kell ráznia magát, meg kell tisztulnia azoktól az emberektől, akik nem a közös győzelmi érdeket szolgálják.”

Hozzátette: "Ha a kívülről jövő, talán a hatalom által felbiztatott vagy megbízott emberek tudják befolyásolni a pártom döntéseit,

ha két-háromfős kis mozgalmak, amelyekről eddig nem hallottunk, de most gombamód szaporodnak,

befolyásolni tudják az ellenzék vagy benne az MSZP belső folyamatait, akkor óriási probléma van".

Európai Parlamenti képviselőként folytatja a munkát, és folyamatosan járja az országot, valamint a határon túlra költözött magyarok érdekképviseletét is folytatja. Továbbra is vállalja a határon túlra költözött magyarok védelmét. „Azzal sem szeretnék felhagyni, hogy

megmutassam a választóknak, milyen nagy a veszélye annak, hogy az Orbán-kormány kivezeti Magyarországot az Európai Unióból”

– tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×