eur:
394.49
usd:
370.05
bux:
65185.17
2024. április 19. péntek Emma
Tarlós István: ketten a miniszterelnökkel gatyába ráztuk a metrófelújítást

Tarlós István: "ketten a miniszterelnökkel gatyába ráztuk a metrófelújítást"

A tervek szerint halad a 3-as metró felújítása - mondta Tarlós István főpolgármester az InfoRádió Aréna című műsorában.

Tarlós István szerint az észak-déli metróvonal ügyeiben nincs miért szégyenkeznie.

„Nagyon enyhe túlzással megkockáztathatom:

ketten a miniszterelnökkel gatyába ráztuk a 3-as metrófelújítást.

A szerelvények felújítása már egy éve folyik. Tekintettel arra, hogy az infrastruktúra felújítás során az északi szakasz állomásaira, valamint az alagút teljes, 17 kilométeres hosszára aláírták és hatályba lépett a kiviteli szerződés és a felszíni munkálatok el is kezdődtek,

soha többet senki nem mondhatja, hogy nem folyik a 3-as metró felújítása.

Ezt is megcsináljuk tehát, ahogy más, nehéz feladatokat is.”

A városvezető cáfolta, hogy nincs meg a felújításhoz a megfelelő fedezet.

„Mivel a kormány nem kormányhatározatban, hanem egy felbonthatatlan támogatási szerződésben garantálta a 137,5 milliárdot, az északi szakasz állomásai és az Alagút ennél lényegesen kevesebbe kerül, bőségesen megvan a fedezet.”

Tarlós István arról is beszélt, hogy a további két szakaszhoz saját forrással is hozzá tudnak járulni.

„Az Európai Unió hivatalos előkészítő szervezetétől, aminek véleménye alapján rendszerint már formális a döntés, rendkívül kedvező visszajelzések érkeztek arra vonatkozóan, hogy saját forrásból engedik pótolni az esetleg hiányzó összeget, szankciók vagy anélkül, hogy emiatt az unió kevesebb pénzt adna.”

A főpolgármester megjegyezte: a BKV vezetésének szabad keze van, az északi szakasz metrópótló járataihoz pedig a buszok és a sofőrök is rendelkezésre állnak.

Tarlós István a Római-partról is beszélt, azt itt olvashatja, míg a teljes beszélgetést itt tudja visszahallgatni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Magyar óvodában építettek be egy nemzetközi innovációt

Magyar óvodában építettek be egy nemzetközi innovációt

A XVIII. kerületi Zöld Liget Tagóvoda teljes homlokzata és gépészete megújult, évtizedekre előre biztosítva az épület energiahatékony működését. Bár a klímaváltozás elleni küzdelemben az épületek felújítása az egyik legjelentősebb hatásokkal kecsegtető terület, itthon még viszonylag kevés kutatás-fejlesztés zajlik a témában. Az EU-s Horizon2020 keretprogram lehetőséget ad arra, hogy tagállamok kutatás-fejlesztő partnerei összefogjanak és úttörő megoldásokat fejlesszenek. Ez volt a célja a StepUP kutatás-fejlesztési projektnek is, ami innovatív megoldásokkal ösztönzi az energetikai mélyfelújítást, és ezáltal minél több épület karbonsemlegessé válását - szerepel az ABUD Mérnökiroda közleményében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×