eur:
392.84
usd:
366.69
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Botka lelépett, már tárgyal az MSZP és a DK

Botka lelépett, már tárgyal az MSZP és a DK

Várhatóan napokon belül megkezdődik az egyeztetés az MSZP és a Demokratikus Koalíció (DK) között a 106 egyéni jelöltről – írja a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzet cikke szerint a kapcsolatfelvétel már megtörtént, és amilyen gyorsan lehet, össze fog ülni a két párt tárgyaló delegációja. A szocialistákat Molnár Gyula pártelnök, Hiller István választmányi elnök és Tóth Bertalan frakcióvezető képviseli majd, a DK részéről Gyurcsány Ferenc pártelnök és Molnár Csaba alelnök lesz jelen biztosan.

Az egyeztetések egyelőre kizárólag az egyéni képviselőjelöltekről szólnak, hiszen a DK kijelentette, hogy közös listát nem tervez. A szocialisták bíznak benne, hogy ezen az elhatározáson még változtathatnak. Úgy vélik,

kettejük között még lehetne koordinálni a jelöltállítást, ám a Párbeszéd és az Együtt bevonásával már nem működne.

Bár a Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a Párbeszéddel és az Együtt-tel is elkezdték a felvenni a kapcsolatot.

Minden pártlista állításához 27 egyéni jelölt elindítása is szükséges, négy párt esetén ez már 108 embert jelent, miközben 106 választói körzet van. Tehát kénytelenek lennének egyes helyeken több baloldali jelöltet indítani, így viszont nem valósulna meg az elvárás, hogy csak egy ellenzéki álljon szemben a fideszessel.

A lap információi szerint a szocialisták azután látják esélyesnek, hogy – a hétfőn lemondott Botka László helyett – új miniszterelnök-jelöltet találjanak, miután a DK-val megállapodnak az indulókról és a közös programról.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×