eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Megdöbbentő térkép Magyarország égető problémájáról

Megdöbbentő térkép Magyarország égető problémájáról

Több mint ezer betöltetlen pedagógusi állás van Magyarországon, az állami állásportálon 180 városba keresnek tanítókat, tanárokat. A Klebelsberg Központ szerint csak október elején lesznek végleges adatok a tanárhiányról.

A kormány által létrehozott Közszolgálati Állásportálon, a Közigálláson több mint 2600 állásajánlat szerepel a honlapon, és ezek jó része közalkalmazottaknak, elsősorban tanároknak és tanítóknak szól. A 24.hu több mint 180 olyan magyar települést talált, ahol jelenleg is keresnek tanítót vagy különböző szakos tanárt. Erről térképet is készített a portál, és ez megdöbbentő képet mutat.

Ráadásul a pedagógust kereső iskolák - köztük van olyan is, amely "bármely szakos tanárt" keres - más apróhirdetési portálokon is tömegével keresnek munkaerőt.

Megkérdezte a lap a Klebelsberg Központot is, országosan hány betöltetlen álláshelyről tudnak. A tankerületi központokhoz tartozó köznevelési intézményekben a szeptember eleji adatok alapján mintegy 1000 álláshely volt betöltetlen, amely a központ szerint az állami fenntartóknál dolgozó több mint 90 ezres pedagóguslétszámhoz képest igen csekély arány, ráadásul időközben folyamatosan csökken ez a szám. Végleges adatokat majd csak október elején, a tantárgyfelosztások véglegesítése után tudnak mondani.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×