eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Jelentős egészségügyi fejlesztés Újbudán

Jelentős egészségügyi fejlesztés Újbudán

1,9 milliárd forintból fejlesztik Újbuda gyermekegészségügyi járóbeteg-ellátását.

Az előző európai uniós ciklusban 500 milliárd jutott a vidéki egészségügyi intézmények fejlesztésére, a központi régió fejlesztése azonban a kormány feladata. A járóbeteg ellátási hálózat fejlesztésének első lépése a XI. kerületi Szent Kristóf Szakrendelő bővítése, egy Gyermekegészségügyi Központ kialakítása – jelentette be Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár. Hozzátette: a következő tíz évben több mint 700 milliárd forint jut fejlesztésre ebben a régióban.

Ónodi-Szűcs Zoltán elmondta azt is, hogy a kormány már döntött arról,

  • első lépésként 40 milliárd forintot szán az Egészséges Budapest Programon belül a kórházi ellátás fejlesztésére, átalakítására, ebből 21,7 milliárdot technológiai fejlesztésre, 18 milliárd forintot pedig a tervezések megindítására fordítanak.
  • A fekvőbeteg-ellátó intézményeken kívül fejlesztik a járóbeteg-szakellátást is, erre a programra több mint 24 milliárd forint jut majd 2020-ig a központi régióban.

Simicskó István honvédelmi miniszter a kerület országgyűlési képviselője elmondta: évi 100 ezer járóbeteg ellátására lesz képes az új Gyermekegészségügyi Központ.

A gyermekszakrendelések új épületbe költözésével évente százezer gyermek ellátását tudják biztosítani, emellett lehetőség lesz egynapos sebészeti beavatkozások elvégzésére is az új épületben – mondta Újbuda országgyűlési képviselője. 

Jelentős egészségügyi fejlesztés Újbudán

Cserháti Péter, az Egészséges Budapest Program koordinálásáért felelős miniszteri biztos hangsúlyozta a járóbeteg ellátás, az egynapos sebészet fejlesztése elengedhetetlen a prevenció és a kórházak tehermentesítése miatt. 

Hoffmann Tamás Újbuda polgármestere elmondta két éven belül megkezdődhet a munka a kerület új Gyermekegészségügyi Központjában. 

Az új gyermekegészségügyi központban tizenhét szakma kap majd helyet. Az 1,9 milliárd forint összegű beruházás 2018 első negyedévében kezdődik,

a befejezés várhatóan 2019-ben lesz

– fejtette ki. 

Hoffmann Tamás arra is felhívta a figyelmet, hogy a kerület és a dél-budai régió növekvő demográfiai adatait lekövetve új védőnői körzeteket is kialakítanak az új gyermek-szakrendelési kapacitáshoz mérten.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×