eur:
388.51
usd:
360.62
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Egy újabb piramisjáték dőlt be - lapszemle

A Magyar Idők cikke szerint hamarosan vádat emelnek a bőnyi rendőrgyilkosság miatt. A Magyar Nemzet azt írja, nyílt levélben figyelmeztettek a szakmai szervezetek, hogy a kormány teljesen felszámolja az örökségvédelmet.

A Magyar Idők cikke szerint befejezték a nyomozást az ismert hungarista ügyében, és hamarosan vádat emelnek a bőnyi rendőrgyilkosság miatt. Akár életfogytiglani szabadságvesztésre is ítélhetik id. Győrkös Istvánt, akit a bőnyi rendőrgyilkossággal gyanúsítanak. Az iratismertetéssel befejeződött nyomozást vádemelés követi várhatóan novemberben.

A Magyar Nemzet azt írja, nyílt levélben figyelmeztettek a szakmai szervezetek, hogy a kormány teljesen felszámolja az örökségvédelmet. A Régi Épületek Kutatóinak Egyesülete nyílt levelében az áll, a magyar kormány 2017-re megvalósította a nemzettudatunk részét 145 éve képező műemlékvédelem egyetlen szakintézményének felszámolását. A Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ év eleji megszűnésével a hivatalokba átkerült, szakmai vezető nélkül maradt munkatársak képzettsége folyamatosan gyengül.

A Világgazdaság cikke szerint húzóágazat a húsfeldolgozás a feldolgozóiparon belül, tavaly 853 piaci szereplő 833,6 milliárd forintos árbevételt ért el. 2015-höz képest tavaly 5,4 százalékkal kevesebb piaci szereplő 3,5 százalékkal nagyobb forgalmat generált az ágazatban. Az iparág jövedelmezősége mindazonáltal kiszámíthatatlan.

A Portfolio cikke szerint úgy tűnik, bedőlt egy magát zöldenergiával foglalkozó német cégként hirdető ukrán piramisjáték, amely állítólag Magyarországon is üzemeltetett irodát. Egy rendkívül jól csengő, mégis homályos háttérsztorira építettek fel egy indokolatlan magas hozammal működő "befektetési" sémát, amelyhez egy MLM-hálózatos értékesítési rendszer is társult.

A napi.hu azt írja, a kiszivárogtatott információk szerint a kormány azt tervezi, hogy októbertől újratárgyalja a szociális partnerekkel tavaly megkötött bérmegállapodást, illetve a járulékcsökkentési ütemtervet. Tovább mérséklődhet például a szociális hozzájárulási adó – további részletek az InfoRádió Üzleti reggeli című műsorában kilenc órától.

A Pénzcentrum cikke szerint a 19-29 éves dolgozó fiatalok 36 százaléka tervezi a külföldi munkavállalást. Azonban a nemek között jelentősek az eltérések: a dolgozó férfiak fele, míg a nők mindössze 16 százaléka keresné kenyerét külföldön.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×