INFORÁDIÓ
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert

nemzeti tengelysúlymérő rendszer

térkép

büntetés

Az új büntetőkamerákkal teleszórták Magyarországot - itt a térkép

Az új büntetőkamerákkal teleszórták Magyarországot - itt a térkép

InfoRádió

A Nemzeti Tengelysúlymérő Rendszer kiépült, a hozzá kapcsolódó ellenőrzésekkel a hatóság már "mindent lát" és rögzít. A mérőpontokat mutató térképet cikkünkben láthatja.

A Nemzeti Tengelysúlymérő Rendszer (TSM) kiépítését a közlekedésbiztonság javítása, az úthálózat védelme és a jogkövető fuvarozók versenyegyenlőségének biztosítása indokolta - olvasható az útdíj.hu oldalon.

A túlterhelt tehergépjárművek fokozott mértékben károsítják az utakat, a szabályszegő gyakorlat baleseti kockázata is nagyobb (pl. a hosszabb fékút miatt).

Az új büntetőkamerákkal teleszórták Magyarországot - itt a térkép

A vagyonvédelmi és közlekedésbiztonsági megfontolásokon túl kiemelt szempont a versenyegyenlőségé is, a túlsúllyal nagyobb haszonnal közlekedtetett járművek rontják a jogkövető vállalkozások piaci helyzetét. E káros jelenségek visszaszorítását célozza a komplex ellenőrző rendszer bevezetése.

A rendszernek köszönhetően jelentősen megnő a túlsúllyal közlekedő járművek kiszűrésére irányuló ellenőrzés hatékonysága. Az új megoldás tehermentesíti a szabálykövető gépjárművezetőket, mivel az automatikus előszűrésnek köszönhetően csak azokat a kocsikat terelik ki az ellenőrök a forgalomból, amelyek vélhetően túlsúllyal közlekednek, a szabályokat betartók így időveszteség nélkül haladhatnak tovább.

Mérőpontok – itt fognak ellenőrizni

A mérőpontok kialakításával kapcsolatos munkálatok 2016 októberében indultak meg, és mostanra befejeződnek. A rendszer előszűrő üzemmódban Ács közelében indult meg március végén.

A 89 mérőhelyből 74 az útdíj ellenőrzési (UD) rendszer részét képező állomások tartószerkezetére, további kettő pedig meglévő VJT (változtatható jelzésképű tábla) portálra épül. Így mindössze 13 helyszínen kellett új tartószerkezetet építeni.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018