eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Szanyi Tibor kötelezővé tenné a szavazást, az MSZP nem

Szanyi Tibor kötelezővé tenné a szavazást, az MSZP nem

Kötelezővé tenné a választáson való részvételt a szocialista Szanyi Tibor. Az MSZP európai parlamenti képviselője erről az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt. Saját pártja nem osztja ezt az álláspontot, és a politikus saját véleményének tartja.

Nem lehet most megmondani, hogy mekkora egy párt támogatottsága, az a választás napján dől majd el – fogalmazott az InfoRádió Aréna című műsorában Szanyi Tibor. Az MSZP európai parlamenti képviselője szerint minden választópolgárnak le kellene adnia a voksát.

"A választási szituáció az, amikor el kell döntenem, hogy elmegyek-e szavazni, vagy sem. 

Nota bene, én kötelezővé tenném a szavazást"

- mondta Szanyi Tibor.

Az InfoRádió megkereste az MSZP-t, hogy a választáson való kötelező részvétel tekinthető-e a párt hivatalos álláspontjának. A szocialisták sajtóosztálya arról tájékoztatott, hogy ez Szanyi Tibor saját véleménye,

az MSZP nem támogat semmiféle ilyen elképzelést.

Az európai parlamenti képviselő egyébként arányszámot is mondott arra vonatkozóan, hogy a szavazók hány százaléka dönt a választás napján.

"Az emberek húsz százaléka ott, az urna mellett dönti el, hogy hogyan akar szavazni. Ez egy empirikus ökölszabály. Mindez azt is jelenti, ahogy közeledünk a választás felé, egyre inkább komolyan gondolják az emberek a szavazást. Ha az lesz a tét, hogy rajta is múlik, Orbán megy-e, vagy marad, akkor másképp fog szavazni, mint egyébként a szíve, lelke szerint" - mondta Szanyi Tibor az Aréna című műsorban.

Augusztusban a legvalószínűbb listás eredményeket tekintve eltérően mérték az MSZP-t a kutatócégek. Az Iránytű Intézet mutatta ki a legkevesebbet, 9 százalékot, a Nézőpont 12-t, a Republikon 14-et, a Századvég és a Závecz Research 17-et, míg a Publicus 19 százalékot. Utóbbi egyébként nagyobb támogatottságot mutatott ki a szocialistáknak, mint a Jobbiknak. A kutatások mindegyikénél a Fidesz vezet a 43-tól 52 százalékig való sávban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×