eur:
392.83
usd:
374.1
bux:
0
2023. szeptember 28. csütörtök Vencel
Döntöttek az első lépésről a Liberálisok

Döntöttek az első lépésről a Liberálisok

Egyelőre az együtt gondolkodásról, az ellenzéki összefogás első lépéséről döntött a Liberálisok ügyvivő testülete.

A testület támogatta a Botka László MSZP-elnök által meghirdetett kormányváltó szövetség ügyét és a közös programalkotásról való megbeszéléseket. Támogatták azt is, hogy ebben Szent-Iványi István, a Liberális párt külügyi kabinetjének vezetője vegyen részt - mondta Fodor Gábor pártelnök az InfoRádióban. Szerinte közös listáról, vagy egyéni jelöltekről még korai lenne beszélni.

A pártelnök felidézte a Závecz Research kutatását, ami alapján a Jobbik nélküli ellenzéki, a baloldali kormányváltó összefogást támogató szavazók szerint a Liberálisoknak helye van ebben az összefogásban (73%).

"A szavazóink felé is van annyi kötelezettségünk, hogy ha ők is azt akarják, hogy részt vegyük egy ilyen összefogásban, akkor megtesszük az első lépéseket. Még nem indult el az olyan típusú közös gondolkodás, hogy milyen formában jelenjen meg az összefogás, de elindult egy szélesebb körű kooperáció" - mondta Fodor Gábor. Hozzátette: a megbeszélések még nem tartanak ott, hogy az együttműködés formájáról, tehát például a közös listáról vagy más hasonló dolgokról beszéljenek.

"Attól függően, hogy milyen mélységű és milyen sikerességű lesz az együttgondolkodás, bármi elképzelhető, akár az is, hogy közös egyéni jelölteket indítsanak az MSZP-vel vagy az összefogásban szereplő más pártokkal" - közölte Fodor Gábor.

"Azt is látni kell, hogy a Fidesz rákényszerített az országra egy olyan választási törvényt, aminek eredményeként ha az ellenzék sikeres akar lenni, akkor kell együttműködni egymással" - fejtette ki Fodor Gábor.

A közös lista és a közös egyéni jelöltek kérdésével kapcsolatban azt mondta, hogy ennek az ügynek év végéig, jövő év elejéig tisztázódnia kell.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.28. csütörtök, 18:00
Áder János
volt köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke
Jönnek fontos adatok, mire lehet számítani a tőzsdéken?

Jönnek fontos adatok, mire lehet számítani a tőzsdéken?

Gazdasági információk tekintetében nem számítunk ma olyan adatközlésre idehaza, ami a magyar piacon komolyabb hatást fejthetne ki - esetleg az ipari termelői árak alakulása lehet érdekes -, inkább a nemzetközi folyamatokra figyelhetnek majd a befektetők. Fontos lehet majd például a német infláció alakulása, miközben az amerikai felülvizsgált GDP-adat már aligha tartogat majd meglepetést. Ami pedig a jelenlegi kilátásokat illeti, az előzetes adatok alapján leginkább az optimizmus lehet majd jellemző ma a nemzetközi piacokra, a határidős jegyzések állása alapján óvatos emelkedés jöhet Európában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×