eur:
395.78
usd:
366.78
bux:
65712.52
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Meghosszabbították a nyomozást a szexuális erőszakkal vádolt mentők ügyében

A megvádolt mentősök ügye tovább húzódik.

A fél évvel ezelőtt elindított, úgynevezett hemogenetikai vizsgálatra várunk még mindig, ezért akadt meg a nyomozás – közölte a Magyar Idők kérdésére Finta Eszter, a mentőápolók ügyvédje.

A vélelmezett bűncselekmény óta tíz hónap telt el, és annak ellenére, hogy a vádhatóság már az eljárás kezdetekor megtehette volna, hogy szakértő kirendeléséről dönt, fél évet vártak az igazságügyi DNS-tesztre, most pedig újabb négy hónap telt várakozással – kifogásolta a védő.

Korábban a lakhelyelhagyási tilalmat is megszüntette a bíróság annak a két mentősnek az ügyében, akit egy 17 éves lány szexuális zaklatással vádolt meg.

Áprilisban szembesítették az áldozatot az állítólagos molesztálóival, és érdekes fordulatot hozott a találkozás.

Finta Eszter ügyvéd akkor azt nyilatkozta: a mentők számára az is kedvező fejlemény, hogy végre megtörtént a szembesítés a lánnyal, aki a jogi képviselő szerint összevissza beszélt a mentősök előtt.

Korábban az orvosi vizsgálat semmilyen nyomot nem talált a lányon, ami szexuális erőszakra utalt volna.

Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×