eur:
393.91
usd:
369.52
bux:
65718.24
2024. április 23. kedd Béla
Széll Tamás Európai Polgár díjat kap

Széll Tamás Európai Polgár díjat kap

Széll Tamás séfet Európai Polgár díjjal tüntetik ki péntek este. A felterjesztő, Schöpflin György, a Fidesz európai parlamenti képviselője az InfoRádióban azt mondta: a Bocuse d'Or versenyen többször is kiemelkedően szereplő séf munkássága révén az európai polgárság jövőjét is szolgálja.

Széll Tamás nagyon hatékonyan kapcsolja össze a magyar hagyományokat és az európai konyhaművészetet – mondta Schöpflin György.

„Minden európai közösségnek megvan a saját hagyománya, van, ahol ez egészen kimagasló, mint például az olasz és a francia. Mi sok helyről kaptunk befolyást, csakúgy, mint a művészetben.”

Széll Tamás a hagyományokból indulva átvesz különféle hatásokat, és több lépéssel előreviszi azt, amit Magyarország, a hazai alapanyagokból kiindulva képes létrehozni – fogalmazott a Fidesz európai parlamenti képviselője. Schöpflin György kiemelte, személyes elemzése szerint a polgári, sőt az állampolgári életnek elengedhetetlen része az étkezés, az, amit Széll Tamás elért, mindenkire vonatkozik.

„Középtávon ezek az újítások szélesebb körben elterjednek. Példa erre, hogy a kínai konyhát alig ismerték a hatvanas évek előtt, ma már a városok teljesen elfogadott részei a kínai kifőzdék.”

A különböző hatások állandóan módosítják az európai hagyományokat, átalakítják az étkezési szokásokat. Az egymásra hatás a legizgalmasabb – hangsúlyozta Schöpflin György.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×