eur:
394.28
usd:
365.03
bux:
65607.2
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Váratlan dolog derült ki a BKK terveiről

Váratlan dolog derült ki a BKK terveiről

Frissíti üzletszabályzatát a BKK, ebben szerepelne több egészen új rész.

A BKK elmúlt időszakban elindított új szolgáltatásai, szerzett tapasztalatai, valamint a vonatkozó szabályozások változására való tekintettel – az illetékes szervezetekkel történt szakmai konzultáció alapján – frissíti hatályos üzletszabályzatát - írja közleményében a BKK. 

A változtatások között szerepel az is, hogy a jegyellenőröket testkamerával szereljék fel.

"A jegyellenőrzésre jogosult személyek ellenőrzési tevékenységükkel összefüggésben testkamerával kép-és hangfelvételt is készíthetnek – erre utaló figyelemfelhívó jelzést ruházatunkon viselve – jelen üzletszabályzat IV.2. pontjának Biztonságtechnikai megfigyelés részében szereplő előírások betartásával. Az adatkezelést a BKK nevében és megbízásából a BKÜ végzi" - szerepel a tervezetben.

A hivatkozott részben szerepel még továbbá a BKK járművein, megállóiban és más helyeken látható kamerák képeivel kapcsolatban, hogy "a rögzített kép-, hang-vagy kép-és hangfelvételt

felhasználás hiányában a rögzítéstől számított 16. napon meg kell semmisíteni vagy törölni kell.

Felhasználásnak minősül, ha a rögzített kép-,illetve hangfelvételt bírósági vagy hatósági eljárásban bizonyítékként felhasználják vagy bíróság, hatóság részére ilyen eljárásban benyújtják.

Akinek jogát vagy jogos érdekét a kép-, illetve hangfelvétel érinti, a rögzítéstől számított 15 napon belül jogának vagy jogos érdekének igazolásával kérheti, hogy a kép-,illetve hangfelvételt annak kezelője ne semmisítse meg,vagy ne törölje."

Az üzletszabályzat frissítésének fontosabb okai közé tartozik még a közlemény szerint

  • a BKK közreműködői leányvállalatai, a BKÜ Zrt. és a BÖK Kft. létrejötte – a frissített üzletszabályzat a feladataikat is nevesíti –,
  • az online értékesítési szolgáltatás szerepeltetése,
  • a Volánbusz által értékesített környéki jegyek és bérletek nevesítése,
  • a kutyaszállítás,
  • a járművezetői jegyértékesítés,
  • a díjmentes utazások értelmezése,
  • a panaszkezelés jogszabályi változásainak átvezetése,
  • valamint a BKK agglomerációs autóbusz- és HÉV-vonalakkal összefüggő feladatainak szabályozása.

A tervezetet a BKK honlapjáról lehet letölteni. A változásokra 2017. szeptember 14-től 28-án éjfélig várják az érintettek észrevételeit, hozzászólásait.

Ezután az új üzletszabályzat tervezetét az autóbuszos piacfelügyeleti és utasjogi hatóságnak és a vasúti igazgatási szervnek jóváhagyásra nyújtják be. Végül az üzletszabályzatot annak jóváhagyását követően honlapjukon közzéteszik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Hatalmas logisztikai csarnokot épít Debrecen mellett egy belga-magyar fejlesztő

Hatalmas logisztikai csarnokot épít Debrecen mellett egy belga-magyar fejlesztő

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 négyzetméter alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar vármegyei székhely térségében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×