eur:
393.59
usd:
364.74
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nagy változások jönnek a kisföldalattin

Nagy változások jönnek a kisföldalattin

Jelentős közlekedési fejlesztéseket tervez a kormány Budapesten - ez derül ki a legfrissebb Magyar Közlönyben publikált kormányhatározatból, amely a "kulcsfontosságú budapesti kötöttpályás közlekedési projekteket" sorolja fel.

A határozat Seszták Miklós fejlesztési minisztert bízza meg, hogy intézkedjen a szükséges engedélyezési tervek előkészítéséről. A Napi.hu cikke szerint a határozat az 1-es metró vonalának korszerűsítését és új járművek beszerzését is előirányozza.

A ráckevei HÉV-vonalat bekötnék az egységes fővárosi kötöttpályás közösségi közlekedési hálózatba. A csepeli HÉV-vonalat pedig a fővárosi villamoshálózattal kapcsolnák össze.

A projektek között szerepel még a Budapest-Kelenföld és Ferencváros vasútállomások között háromvágányú vonal kialakítása, emellett a tervek szerint lesz egy Danubius és egy Népliget-Fradiváros elővárosi vasútmegálló is.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×