INFORÁDIÓ
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien

nemzeti konzultáció

kósa lajos

fidesz

soros-terv

Kósa Lajos beszélt a Soros-konzultációról és a lex Heinekenről

Kósa Lajos beszélt a Soros-konzultációról és a lex Heinekenről

Infostart

A Fidesz most zajló velencei frakcióülésének központi témája a népesség-politika és a családtámogatás rendszere lesz – mondta Kósa Lajos, a kormánypárti képviselőcsoport vezetője a Tv2 reggeli műsorában. A fideszes politikus a következő nemzeti konzultációról is beszélt.

A Fidesz felkérte a kormányt, hogy dolgozza ki a legújabb nemzeti konzultáció részleteit – közölte Kósa Lajos, a kormánypárti képviselőcsoport távozó vezetője a Tv2 Mokka című műsorában a Fidesz velencei frakcióülése előtt.

A fideszes politikus szerint az Európai Bíróság politikai döntéssel utasította el a magyar és a szlovák keresetet.

Későbbi sajtótájékoztatóján kijelentette: a magyar ellenzék és az európai baloldal igyekszik megtéveszteni az embereket, most "azt hazudják, hogy nincs is Soros-terv", 2015-ben még azt mondták, hogy nincs "migrációs özön", a népszavazáskor pedig azt állították, nincs kvóta, hanem önkéntes felvétel van.

Az Európai Bizottság minden migrációs lépése a "Soros-terv" végrehajtásának irányába mutat, ezért a "Soros-tervvel" kapcsolatban mindenképp kell egy nemzeti konzultációt tartani - jelentette ki a politikus.

Kósa Lajos arról is beszélt, hogy Gulyás Gergely lesz a Fidesz frakcióvezetője október 2-től, ő pedig tárca nélküli miniszterként folytatja. A Parlament alelnöke Hende Csaba lesz.

A Fidesz velencei frakcióülésének központi témája a népesség-politika és a családtámogatás rendszere lesz.

Visszatérnek a lex Heinekenre

Kósa Lajos elmondása szerint az első este egyetlen programpont volt: Orbán Viktor tartott előadást, majd a frakció döntött a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció kezdeményezéséről.

A tájékoztatón elhangzott még, hogy

  • akkor térnek vissza a lex Heinekenként elhíresült, a tiltott önkényuralmi jelkép használatáról szóló törvényre, ha azt Semjén Zsolt és Lázár János (a két előterjesztő) átdolgozta a javaslatot az Európai Bíróság által megfogalmazott szempontok szerint. (A bíróság szerint lehet ilyen törvényt hozni, de figyelni kell arra, hogy az ne valósítson meg kereskedelmi diszkriminációt.)
  • Kezdeményezik a Btk. módosítását, hogy akit jogerősen elítélnek pedofília miatt, ne foglalkozhasson többé gyerekekkel.
  • Az elhunyt Rubovszky György igazságügyi bizottsági elnöki posztját a KDNP-s Vejkey Imre kapja, őt pedig a szintén kereszténydemokrata Hargitai János váltja a mentelmi bizottság élén. Rubovszky György képviselői mandátuma Gaal Gergelyé lesz.
  • A kihelyezett kormányülés miniszteri előadásokkal folytatódik. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter például a kvótaper utáni európai helyzetről, Pintér Sándor belügyminiszter a migráció ügyében, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter pedig az ezzel kapcsolatos teendőkről beszél majd - sorolta a frakcióvezető.
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018