INFORÁDIÓ 
2020. február 21. péntek
Eleonóra

tanoda

okj

Hihetetlen, mit akarnak vezetni a legtöbben

InfoRádió

Negyedével nőtt az ipari OKJ-s képzésekre jelentkezők száma 2017-ben – derült ki a felnőttképzéssel foglalkozó Perfekt Zrt. adataiból. Továbbra is a gépkezelői tanfolyamok a legkeresettebbek, de idén a targoncavezető- és emelőgépkezelő- mellé a gázcseretelepkezelő-képzés is felkerült a dobogóra.

Az idén negyedével nőtt az érdeklődés az ipari képzések iránt, amelynek egyik oka, hogy sok vállalat belső átképzésekkel igyekszik pótolni a hiányzó munkaerőt – közölte tegnap Szilber Erzsébet, a Perfekt Zrt. Ipari Képzések Központjának vezetője. Elmondása szerint idén a legnépszerűbb képzés a targoncavezetői tanfolyam, közel kétszer annyian jelentkeztek rá, mint az ezüstérmes emelőgép-kezelő OKJ-ra. A tavalyi toplista bronzérmese a külszíni bányász volt, amely 2016-ban jelent meg először a legnépszerűbb képzések között, de idén már csak a 8. helyet sikerült megszereznie - írta a Magyar Idők.

Új belépőként a gázcseretelepkezelő-képzés tudott fellépni a dobogó harmadik fokára. A negyedik helyre az ipari olaj- és gáztüzelőberendezés-kezelő OKJ került, viszont a nyomástartóedény-gépész kiszorította az első ötből a földmunka-, rakodó-, szállítógép-kezelő képzést, így utóbbinak 2017-ben csak a 9. hely jutott.

A korábbi 178-ról 275-re nőtt a tanodák száma. – Ezek működtetésére az idén 7,5 milliárd forint áll rendelkezésre, míg a szakmai munkára négymilliárd forint.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018