INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 4. kedd
Dominika, Domonkos

okj

2020.01.20. 15:30

Az új OKJ-ból szakmák százai maradtak ki

Most kezd kézzelfoghatóvá válni a szakképzési reform: több száz szakma, köztük számos gyorsan elvégezhető és elhelyezkedést biztosító képesítés eltűnik jövőre a kínálatból, vagy pedig hosszabb idő alatt és emiatt drágábban lehet majd elsajátítani. A megszűnő szakmák közt olyan képesítések is vannak, amellyel bíró szakemberek foglalkoztatását továbbra is jogszabályok írják elő.
2019.10.18. 16:57

Pölöskei Gáborné: A szakképzésnek nem a tantárgyakról kell szólnia

A szakképzés 2020 januári átalakításának lényege, hogy az jobban megfeleljen a gazdasági szereplők igényeinek, hogy a középfokú iskolák speciális területek oktatása helyett szakmai alapokat biztosítsanak a tanulóknak. Erről beszélt a területért felelős helyettes államtitkár az InfoRádió Aréna című műsorában, amelyben az is elhangzott: 174 alapszakmát tartalmaz majd a racionalizált, átalakított OKJ, vagyis az új szakmajegyzék.
2019.10.02. 15:22

Új képzési forma születik Magyarországon

Nyilvánossá vált az új Országos Képzési Jegyzék (OKJ), amelyből eltűntek bizonyos szakmák, és több új is született, és van olyan is, amit már beterveztek a következőbe. Egy új képzési forma is jön, már tárgyalnak róla.
2019.07.23. 06:34

OKJ: néhány területen már ismertek az átalakítási tervek

A megszűnő Országos Képzési Jegyzék (OKJ) helyébe lépő új szakstruktúra kialakítása még javában tart, de egyes területeken már elkészültek a konkrét átalakítási javaslatok - olvasható a Magyar Nemzet keddi számában.
2019.07.22. 22:07

Megszűnik az OKJ - a nap hírei

Átalakul a szakképzési rendszer, megszűnik az Országos Képzési Jegyzék jövőre. Elhalasztotta a Szentendrei út felújítását a főpolgármester. Az átlag alatti méztermés lesz az idén az országban. A nap legfontosabb hírei július 22-én.
2019.07.22. 15:39

Friss információk arról, mi lesz az OKJ helyett

Megszűnnek az OKJ-s képzések. A kormány jövőre teljesen átalakítja a szakképzési rendszert, hogy az korszerűbb legyen, a jelenlegi struktúrában ugyanis sok olyan tevékenységet is szakmaként oktatnak, amelyek valójában munkakörök.
2019.07.22. 07:03

Hatalmas változás jön a szakképzésben

A korábbi értesülések még átalakításról szóltak, a Magyar Nemzet azonban most úgy értesült, hogy a választható szakmák radikális csökkentése helyett az egész Országos Képzési Jegyzéket megszüntetik, és egy új, korszerűbb rendszert állítanak fel.
2019.07.16. 07:19

Az OKJ-s szakmák negyede marad csak meg

A Szakképzés 4.0 stratégia szerint újfajta foglalkozások fognak majd megjelenni. Az új rendszerben a külföldi munkavállalás is nehezebb lesz, mivel hosszabb ideig kell készülni rá.
2018.07.11. 07:21

A kormányhoz fordulnak a fogorvosok – lapszemle

A Magyar Idők cikke szerint egyre több fiatal jelentkezik OKJ-s képzésre. A fogorvosok a kormányhoz fordulnak, hogy eleget tudjanak tenni a törvényben foglalt kötelezettségeiknek – írja a Népszava. A Világgazdaság szerint Magyarországon kiegyensúlyozott a szénd-dioxid-ellátás. A Magyar Nemzeti Bank szakértői összefoglalták, hogyan lehetne magas színvonalú egészségügyet elérni – áll a Portfolio összeállításában. Az építőipar kedvezményes áfakulcsának megszüntetésének bejelentése áremelő hatással volt a szektorra – írja a Világgazdaság.
2018.03.08. 11:18

Átalakulás a legnépszerűbb OKJ-s képzéseknél

Letaszította a trónról az évek óta vezető társadalombiztosítási ügyintéző képzést a bérügyintéző OKJ – derül ki a Perfekt Zrt. OKJ-s Képzések Toplistájából. Az éves felmérés szerint továbbra is a pénzügyi képzések uralják a legnépszerűbbek mezőnyét, de sokan jelentkeztek 2017-ben sportedzőnek és targoncavezetőnek is.
2017.09.14. 07:35

Hihetetlen, mit akarnak vezetni a legtöbben

Negyedével nőtt az ipari OKJ-s képzésekre jelentkezők száma 2017-ben – derült ki a felnőttképzéssel foglalkozó Perfekt Zrt. adataiból. Továbbra is a gépkezelői tanfolyamok a legkeresettebbek, de idén a targoncavezető- és emelőgépkezelő- mellé a gázcseretelepkezelő-képzés is felkerült a dobogóra.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018