eur:
389.28
usd:
361.96
bux:
68141.32
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Maradt a sztrájkkészültség a Tesco-nál

Továbbra is sztrájkhelyzet van a Tesco-nál, miután a szakszervezet és a munkáltató nem jutott megállapodásra a legutóbbi egyeztetésen - tudatta a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete és a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete.

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) és a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) sztrájk bizottságai tárgyalást folytattak a közösen benyújtott hét sztrájkköveteléssel kapcsolatban a Tesco Global Áruházak Zrt. képviselőivel.

Az egyeztetésen valamelyest közeledtek az álláspontok, de érdemi előrelépés nem történt - tudatták.

Hozzátették: a szakszervezetek kiemelten fontosnak tartják, hogy érdemi tárgyalások legyenek a béremeléssel és a létszám problémákkal kapcsolatban.

A szakszervezetek szerint a munkáltató az egyeztetésen gyakorlatilag a sztrájkköveteléseket nem kívánta teljesíteni.

A KASZ és a KDFSZ képviselői határozottan kiállnak a munkavállalók által megfogalmazott követelések mellett - hangsúlyozták.

Jelezték, hogy mivel a tárgyalás eredménytelenül zárult, ezért sem a KASZ, sem a KDFSZ nem kötött semmilyen megállapodást a munkáltatóval.

A szakszervezetek konstruktívan kívánnak együtt működni a munkáltatóval ezért a felek megállapodtak, hogy a következő egyeztetést szeptember 11-én tartják. Egyben felhívták a munkáltató figyelmét, hogy továbbra is sztrájkhelyzet van - közölték a szakszervezetek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 16:15
×
×
×
×