INFORÁDIÓ
2021. június 25. péntek
Vilmos

kirándulás

túra

biciklizés

teljesítménytúra

Túra vadcsapáson, a Vaskapu-szikláknál vagy Budapest környékén - kirándulásajánló a hétvégére

Túra vadcsapáson, a Vaskapu-szikláknál vagy Budapest környékén - kirándulásajánló a hétvégére

Infostart

A Kék túrára, a Heves-Borsodi Dombságba, a Pilisbe, a Börzsönybe és a főváros környékére is invitáljuk a kirándulni vágyókat. Tippeket adunk bringásoknak is.

A kéktúrázókat várja a Cserhát. Ecsegnél lépjenek rá az ösvényre, és ha bírják, akkor 37 kilométeren keresztül ne is hagyják el azt. Útközben Hollókőt is megnézhetik. Ha ez nem nyerte el a tetszésüket, akkor menjenek el Bélapátfalvára, ahonnan szintén a két jelzésen sétálhatnak el a Bánkúti síházhoz, vagy ha két napjuk van a túrára, akkor Putnokra.

A kalandvágyóbbakat a Heves-Borsodi Dombság hívogatja, ott ugyanis nincs mindenhol jelzés, tehát földutakon, vadcsapásokon kell haladni. Nagyvisnyóról induljanak el és keressék fel az Arlói-tavat. Után amár a kék jelzés elvezeti önöket a Gyepes-völgybe és a Szarvas-kőre.

Ha Budapest közelében szeretnének kirándulni, akkor teljesítsék a Csillaghegy - Ezüst-hegy - Nagy-Kevély - Kevély-nyereg - Zöld-barlang - Budakalász útvonalat.

A Pilisben a Vaskapu-sziklák környékén lehet jót sétálni, arrafelép van a Pilis-tető a Klastrom-puszta, és a Simon halála. Ez utóbbi egy olyan helyet jelöl, ahol az egyik legenda szerrintz a tatárok megöltek egy Simon nevű papot, egy másik eredetmagyarázat szerint pedig itt találtak rá egy Simon nevű erész holttestére.

A Börzsönybe készülőknek egy klasszikus útvonalat ajánlok: Királyrét-Csóványos-Nagy-hideghegy, Nagy-Mána bérc-Királyrét.

A kerékpárosoknak azt javaslom, hogy menjenek el az Őrségbe. Őriszentpéteren érdemes nyeregbe pattanniuk. Onnan két szép körtúra is indítható: az egyik Szalafő, Farkasfa és Apátiistvánfalva felé vezet, ahonnan a Hársas-tő és Kondorfa érintésével juthatnak vissza a kiindulási pontjukra. A másik Kerkáskápolna, Bajánsenye és Velemér irányában hald, ahonnan a Szentgyörgyvölgy, Magyarföld, Kerkafalva, Csöde, Vadása-tó, Szaknyér útvonalon kerekezhetnek tovább.

Bármelyik ajánlatot is választják, készüljenek kánikulára. A hétvégén mindkét nap elérheti a 30-35 fokot a maximumhőmérséklet.

Teljesítménytúrák is lesznek a hétvégén. A hosszú távú gyaloglás szerelmesei somogyi, bükki, gödöllői, budai, szekszárdi, bakonyi, pilisi és zselici programok közül válogathatnak a Teljesítménytúrázók Társaságának honlapján.

Kapcsolódó hang

Outdoor programajánló
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018