eur:
393.14
usd:
367.28
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Túra vadcsapáson, a Vaskapu-szikláknál vagy Budapest környékén - kirándulásajánló a hétvégére

Túra vadcsapáson, a Vaskapu-szikláknál vagy Budapest környékén - kirándulásajánló a hétvégére

A Kék túrára, a Heves-Borsodi Dombságba, a Pilisbe, a Börzsönybe és a főváros környékére is invitáljuk a kirándulni vágyókat. Tippeket adunk bringásoknak is.

A kéktúrázókat várja a Cserhát. Ecsegnél lépjenek rá az ösvényre, és ha bírják, akkor 37 kilométeren keresztül ne is hagyják el azt. Útközben Hollókőt is megnézhetik. Ha ez nem nyerte el a tetszésüket, akkor menjenek el Bélapátfalvára, ahonnan szintén a két jelzésen sétálhatnak el a Bánkúti síházhoz, vagy ha két napjuk van a túrára, akkor Putnokra.

A kalandvágyóbbakat a Heves-Borsodi Dombság hívogatja, ott ugyanis nincs mindenhol jelzés, tehát földutakon, vadcsapásokon kell haladni. Nagyvisnyóról induljanak el és keressék fel az Arlói-tavat. Után amár a kék jelzés elvezeti önöket a Gyepes-völgybe és a Szarvas-kőre.

Ha Budapest közelében szeretnének kirándulni, akkor teljesítsék a Csillaghegy - Ezüst-hegy - Nagy-Kevély - Kevély-nyereg - Zöld-barlang - Budakalász útvonalat.

A Pilisben a Vaskapu-sziklák környékén lehet jót sétálni, arrafelép van a Pilis-tető a Klastrom-puszta, és a Simon halála. Ez utóbbi egy olyan helyet jelöl, ahol az egyik legenda szerrintz a tatárok megöltek egy Simon nevű papot, egy másik eredetmagyarázat szerint pedig itt találtak rá egy Simon nevű erész holttestére.

A Börzsönybe készülőknek egy klasszikus útvonalat ajánlok: Királyrét-Csóványos-Nagy-hideghegy, Nagy-Mána bérc-Királyrét.

A kerékpárosoknak azt javaslom, hogy menjenek el az Őrségbe. Őriszentpéteren érdemes nyeregbe pattanniuk. Onnan két szép körtúra is indítható: az egyik Szalafő, Farkasfa és Apátiistvánfalva felé vezet, ahonnan a Hársas-tő és Kondorfa érintésével juthatnak vissza a kiindulási pontjukra. A másik Kerkáskápolna, Bajánsenye és Velemér irányában hald, ahonnan a Szentgyörgyvölgy, Magyarföld, Kerkafalva, Csöde, Vadása-tó, Szaknyér útvonalon kerekezhetnek tovább.

Bármelyik ajánlatot is választják, készüljenek kánikulára. A hétvégén mindkét nap elérheti a 30-35 fokot a maximumhőmérséklet.

Teljesítménytúrák is lesznek a hétvégén. A hosszú távú gyaloglás szerelmesei somogyi, bükki, gödöllői, budai, szekszárdi, bakonyi, pilisi és zselici programok közül válogathatnak a Teljesítménytúrázók Társaságának honlapján.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×