eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Programajánló: állati éjszaka lesz ma

Programajánló: állati éjszaka lesz ma

Pénteken rendezik meg a 6. Állatkertek Éjszakáját. A Fővárosi Állatkertben lesz óriáskígyó simogatás, oroszlán bőgés hallgatás és fényfestéssel egybekötött éjszakai fóka show is. A Budakeszi Vadasparkban pedig medvék, farkasok és hiúzok éjszakai életét lehet megfigyelni.

Programajánló: állati éjszaka lesz ma

Programajánló: állati éjszaka lesz ma

Fóka-móka, húst szaggató piranják, furfangos trópusi sertésfélék, változatos muzsika, jégből faragott állatportrék, lángidomárok, cukiságok és barátságos óriáskígyók, valamint sok-sok további program várja a nagyközönséget péntek este a Fővárosi Állat- és Növénykertbe - mondta el Hanga Zoltán.

"Az Állatkertek Éjszakája programjai 19 órakor kezdődnek, és egészen éjfélig tartanak."

A Fővárosi Állat- és Növénykertben minden korábbinál gazdagabb, változatosabb és több élményt nyújtó programkínálattal várják a nagyközönséget - mondta el az állatkert szóvivője. Hozzátette, a kert napközben a szokásos rend szerint lesz nyitva, majd este 6-kor bezár, hogy a szervezők előkészíthessék az esti, éjszakai programokat. A programok 19 órától kezdődnek, és folyamatosan tartanak késő estig. Belépni 23 óráig lehet, a Varázshegy 23.15-kor, az állatházak 23.30-kor zárnak, és éjfélig kell majd elhagyni a kert területét.

 Az Állatkert különböző helyszínein sok-sok állatos programmal, látványetetéssel, tréninggel, a közönség bevonásával történő etetéssel, az állatgondozók munkájába betekintést nyújtó programmal várják az érdeklődőket. A Varázshegyben 12 féle érdekes program közül választhat a közönség. A hangulatos estét fényfestés, LED fényshow, jégszobrász és tűzzsonglőr bemutató, homok- és festékanimáció, valamint zenés programok sokasága teszi teljessé.

Az Állatkertek Éjszakája a Budakeszi Vadasparkban is átélhető. Medvék, farkasok és hiúzok éjszakai életét is megfigyelhetik a látogatók - mondta Mészáros Orsolya, a park munkatársa.

"A Kárpát-medencében élő őshonos vagy betelepült fajok éjszakai életét láthatjuk, ami azért érdekes, mert felfedezhetjük, hogy a kertben hallott éjszakai zajok forrását, megfejthetjük, melyik állat milyen hangot ad ki éjszaka."

A Fővárosi Állat- és Növénykerthez hasonlóan a Budakeszi Vadaspark 18 órakor bezár, de 19 órakor újra kinyit, a belépő megváltásával a programok ingyenesen látogathatók - mondta Mészáros Orsolya.

"Óránként indulnak szakvezetések, amelyen a látogatók mindent érdekes információt megtudhatnak az állatokról. Rengeteg kiegészítő program is várja a kicsiket és a nagyokat."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×