eur:
392.2
usd:
366.64
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Áll a RIGO a Deákon

Áll a RIGO a Deákon

A Deák Ferenc tér Sütő utcai metrókijáratnál felállították az első olyan beléptetőkaput, amely majd az elektronikus jegyrendszer része lesz - közölte Kelemen Tamás, a Közlekedő Tömeg nevű civil szervezet tagja.

Áll a RIGO a Deákon

A Deák Ferenc téren a 2-es metró kijáratát két kordon zárja le, a rajta látható kismadarat ábrázoló grafika az először két éve bejelentett, RIGO fantázianevű elektronikus jegyrendszer fő arculati eleme – mondta a Közlekedő Tömeg nevű civil szervezet tagja. Kelemen Tamás hozzátette, ez egy XXI. századi, külföldi példák alapján megalkotott koncepció, amelynek a szerződését 2014-ben írták alá, a megvalósítás most jutott el abba a fázisba, hogy az első tesztkapukat telepítsék.

„Ez a legelső nyilvánosság előtt zajló lépés. Az első időszakban még csak tesztüzemben fog működni, semmilyen komoly ellenőrzés nem lesz.”

A civil szervezet munkatársa felidézte, a budapestieknek nem teljesen új a helyzet, hiszen a Corvin negyednél 2013-ben már teszteltek hasonló kapukat, ez most azonban a végleges kialakítású, arculatú, ez már a helyén marad – tette hozzá Kelemen Tamás.

„A Corvin negyednél lévő kapukon nem volt kötelező áthaladni, sokan ki is kerülték. Azokkal a kapukkal az áteresztőképességet tesztelték. A tapasztalatai alapján valószínűleg egy még kifinomultabb rendszert valósítottak meg. Ez már egy másik, fejlesztéseken átesett kapu.”

A Közlekedő Tömeg nevű civil szervezet tagja hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy ez a projekt haladjon, a BKK és a főváros mindent elkövessen, hogy ez a jegyrendszer végre létrejöhessen. Kelemen Tamás hozzátette, másfél évtizedes már a jegyrendszer modernizálásának kérdése.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×