eur:
393.82
usd:
367.73
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Meghalt Arthur Finkelstein

Hosszan tartó betegség után 72 éves korában elhunyt Arthur Finkelstein politikai tanácsadó.

Meghalt Arthur Finkelstein politikai tanácsadó. A negatív kampányok mestere 72 éves volt. 

"A legnyomasztóbb tény, hogy a politika leginkább az, amit az emberek nem ismernek, és nem az, amit tudnak. A politikában az az igazság, amit annak tartanak, és nem az igazság" - ez a mondat Arthur Finkelstein egyik előadásából származik, és a világ egyik leghíresebb politikai tanácsadójának arc poeticája is lehetne.

Finkelstein Brooklynban, egy alsó-középosztálybeli zsidó családban bőtt fel, az apja taxisofőr volt. A Columbia egyetemen végzett, de már tanulmányai alatt dolgozott közvélemény-kutatókámt. Offenzív stílusával már fiatalon legendának számított az ameriki belpolitikában. 1972-ben sikerre vitte Richard Nixon elnöki kampányát, de dolgozott Ronald Reagannek, George Patakinak, Ariel Saronnak, Benjámin Netanjahu-nak és a magyar miniszterelnöknek is.

Finkelstein a negatív kampány mestere volt. Azt vallotta, hogy az ellenfél gyengéit kell támadni. Annak ellenére, hogy zsidó volt és melegházasságban élt, kampányaiban szükség esetén az emberek homofób és antiszemita érzelmeire is rájátszott. Azt vallotta, hogy a választókat, egyszerű, egyértelmű, sokáig ismételt üzenetekkel kell meggyőzni. Ő tette szitokszóvá a liberalizmust az Egyesült Államokban.

Az utóbbi egy évben visszavonultan, ágyhoz kötötten élt. Tüdőrákban halt meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×